2011. május 31.

Stagnál a magyar reklámpiac

A Kantar Media listaáras adatai szerint régiónk kezdi összekapni magát: csak a csehek csökkentek tovább, az oroszok viszont meglódultak.

A Kantar Media listaáras adatai szerint régiónk kezdi összekapni magát: csak a csehek csökkentek tovább, az oroszok viszont meglódultak.

0,6 százalékos pozitív stagnálással zárta az első negyedévet a magyar médiapiac - derül ki a Kantar Media listaáras adataiból. Régiónkban a legnagyobb ugrást az oroszok produkálták: a reklámpiac 31,3 százalékkal lódult meg. Kisebb, de értékelhető növekedést értek el a szlovákok (8,2%) és a lengyelek (2,2%) is. Csökkenést az összes vizsgált piac közül csak a cseheknél tapasztalt a piackutató cég: 5,9 százalékosat.

A Kantar Media által figyelt nyugat-európai piacokon is a növekedés volt a meghatározó trend 2011 első három hónapjában. Az adatok szerint Franciaországban majd 6 százalékkal bővült éves összehasonlításban a listaáras médiaköltés, míg a dán piacon 10 százalékkal nőtt a reklámpiac.

Forrás: Kantar Media

Ha a különböző médiatípusokat vizsgáljuk, azt látjuk, hogy az online költések minden mért piacon kétszámjegyű növekedést mutattak, de Franciaországban, Oroszországban és Szlovákiában a tévé is a piaci átlag felett nőtt. A rádiók pozíciói Dániában és Lengyelországban erősödtek jelentősen, növekvő napilap bevételekkel Dánia és Oroszország, jelentősebb magazinpiaci növekedéssel pedig utóbbi piac mellett Lengyelország dicsekedhet.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

7 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.