2011. május 31.

Stagnál a magyar reklámpiac

A Kantar Media listaáras adatai szerint régiónk kezdi összekapni magát: csak a csehek csökkentek tovább, az oroszok viszont meglódultak.

A Kantar Media listaáras adatai szerint régiónk kezdi összekapni magát: csak a csehek csökkentek tovább, az oroszok viszont meglódultak.

0,6 százalékos pozitív stagnálással zárta az első negyedévet a magyar médiapiac - derül ki a Kantar Media listaáras adataiból. Régiónkban a legnagyobb ugrást az oroszok produkálták: a reklámpiac 31,3 százalékkal lódult meg. Kisebb, de értékelhető növekedést értek el a szlovákok (8,2%) és a lengyelek (2,2%) is. Csökkenést az összes vizsgált piac közül csak a cseheknél tapasztalt a piackutató cég: 5,9 százalékosat.

A Kantar Media által figyelt nyugat-európai piacokon is a növekedés volt a meghatározó trend 2011 első három hónapjában. Az adatok szerint Franciaországban majd 6 százalékkal bővült éves összehasonlításban a listaáras médiaköltés, míg a dán piacon 10 százalékkal nőtt a reklámpiac.

Forrás: Kantar Media

Ha a különböző médiatípusokat vizsgáljuk, azt látjuk, hogy az online költések minden mért piacon kétszámjegyű növekedést mutattak, de Franciaországban, Oroszországban és Szlovákiában a tévé is a piaci átlag felett nőtt. A rádiók pozíciói Dániában és Lengyelországban erősödtek jelentősen, növekvő napilap bevételekkel Dánia és Oroszország, jelentősebb magazinpiaci növekedéssel pedig utóbbi piac mellett Lengyelország dicsekedhet.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.