2017. július 20.

Startupokat karol fel a Toyota

A Toyota nemzetközi kutatóintézete 100 millió dolláros befektetéssel hozta létre új kockázatitőke-leányvállalatát, a Toyota AI Ventures-t, amely ígéretes startupok működését segíti.

A vállalat feladata a technológiai startupok finanszírozása lesz a munka kezdeti szakaszában. A Toyota Kutatóintézet három ilyen cég – a Nauto, a SLAMcore és az IntuitionRobotics – tevékenységének felkarolásával indítja el vállalakozását. A startupok a tőkeinjekció mellett mentorálásra is számíthatnak, valamint közvetlen tanácsadásra és együttműködésre a Toyota Kutatóintézet szilícium-völgyi központjában. Az új vállalat a következő területeken készül tőkebefektetésekre:

• mesterséges intelligencia;

• robotika;

• önvezető mobilitási megoldások; valamint

• adat- és felhő-technológia.

“Története során a Toyota és a Lexus számos újszerű technológiát mutatott már be: gondoljunk csak a ’30-as évek végének textilipari gépeire és autóira, a ’90-es években megalkotott Priusra, vagy napjaink önvezető autóira és az emberek életét kellemesebbé tevő robotokra”– fogalmazott Gill Pratt, a Toyota Kutatóintézet vezérigazgatója. “A Toyota Kutatóintézet gyors ütemben erősödik, és ugyanilyen gyorsan fedeztük fel annak a jelentőségét, hogy tevékenységünk során együtt kell működnünk a világ legjobb és legújítóbb elméivel. Ez a most induló vállalkozás fontos állomásnak számít ezen az úton, amit azokkal szeretnénk végigjárni, akik osztják a Toyota elkötelezettségét, és maguk is javítani szeretnék az emberi élet minőségét.”

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

1 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.