2011. április 19.

Strandfoci és kiállítások Cannes-ban

A kreatív fesztivál hét napja alatt idén 57 workshopot tartanak, de lesz sport és tanulás is.

A kreatív fesztivál hét napja alatt idén 57 workshopot tartanak, de lesz sport és tanulás is.

Workshopok, szemináriumok, a shortlistes munkákból rendezett kiállítás és mesterképzések színesíti az 58. Cannes Lions programját. Összesen 57 szemináriumot rendeznek meg hét nap alatt, a meghívott előadók között szerepel Patti Smith énekesnő, Sir Ken Robinson kreatív guru, Dennis Crowley, a Foursquare alapítója és Paul Bulcke, a Nestlé ügyvezetője is.

A digitális pavilonokban lehet megtekinteni a Film, Film Craft, Sajtó, Közterület, Direkt, Média, Cyber, Promo, Rádió, Design, PR, Titanium és Integrált kategóriákba nevezett pályamunkákat. A Film, Titanium és Integrált kategória pályamunkáiból egész napos vetítéseket láthatnak az érdeklődők.

Emellett idén is megrendezik a fiatal kreatívok számára a Young Lions megmérettetést, cyber, film, média és Young Marketers kategóriákban (utóbbi tavaly nem szerepelt a programban). A tanulás jegyében pedig diákok nemzetközi csoportja vehet részt a Roger Hatchuel Akadémia képzésén.

A Cannes Creative Leaders Program első tréningjét a 2010-es fesztiválon tartották. A résztvevők két hetes képzés során Berlinben és Cannes-ban sajátíthatják el egy kreatív csoport vezetésének ismereteit. Most folytatják a mesterképzést, ahogyan sor kerül a szokásos strandfoci bajnokságra is.

Címkék: cannes lions