2016. november 22.

Stratégiai együttműködésre lép a Viber és a Telenor

A chatalkalmazásként megismert Viber számos új fejlesztést vezet be, amelyhez Magyarországon a Telenort választotta stratégiai partnereként.

Az internet-alapú hívást és üzenetküldési lehetőséget is biztosító Viber Magyarországon 2,8 millió felhasználóval bír. A Telenor hálózatán mért forgalomból jól látszik, hogy az SMS népszerűségének korábbi csökkenését követően az elmúlt években a rövid szöveges üzenetek forgalma és annak éves nagysága stagnál, ezzel párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan nő az egy előfizetőre jutó mobilinternet-használat. A chatalkalmazások használata a mindennapok részévé vált az okostelefon-felhasználók esetében. Erre az igényre reagálva a Telenor legújabb lakossági tarifáiba már korlátlan chatelérhetőséget épített, míg a Viber meglévő kommunikációs platformját a közelmúltban üzleti fiókok létrehozásának és nyilvános csevegés indításának lehetőségével (Public Chat), valamint a Viber Bot üzenetküldő robotrendszer megnyitásával fejlesztette tovább.

A Viber Bot megoldásra bármilyen üzleti alkalmazás fejleszthető, amely további közösségi funkciókat és interaktív marketinglehetőséget kínál a kis- és nagyvállalkozásoknak, például értékesítési, ügyfélszolgálati, márkaépítési célokra. Míg a chatplatform lehetővé teszi az interaktív tartalmak küldését, a Telenor a Viber használatát új tarifáiban belföldön korlátlanul biztosítja ügyfeleinek. Ezzel az együttműködéssel a felhasználók ingyenes chathozzáférést nyernek, a vállalkozások pedig egy új közösségimédia-csatornát és a mobilszolgáltató aktív közösségét.

Amellett, hogy a Telenor korlátlan belföldi adatforgalmat biztosít a Viberen zajló chatküldéshez a Telenor Blue számlás ás a MyChat feltöltőkártyás csomagokban, Vibert használó ügyfeleinek több új lehetőséget is nyújt. A hazai vállalatok közül elsőként tett elérhetővé saját matricacsomagot Hugó a bagoly néven, amelyet 4 napon belül több mint 80 000 felhasználó töltött le és a több mint 450 000 üzenetben küldtek el. Emellett a Telenor elindította nyilvános csevegését is, ahol kezdetnek a szolgáltatásairól, ajánlatairól szóló újdonságokat, híreket oszt meg követőivel. Ez a szolgáltató népes felhasználói tábora révén tapasztalatszerzési felületet biztosíthat ahhoz, hogy a jövőben üzleti partnereinek online kommunikációját is segítse.

Új pr-definíciót fogadott el az IPRA

1 napja

Az IPRA tagjai között hónapok óta zajlik egy egyeztetés, hogy a jelenlegi, gyorsan változó világban hogyan érdemes újradefiniálni a Public Relations kifejezést.