2016. november 22.

Stratégiai együttműködésre lép a Viber és a Telenor

A chatalkalmazásként megismert Viber számos új fejlesztést vezet be, amelyhez Magyarországon a Telenort választotta stratégiai partnereként.

Az internet-alapú hívást és üzenetküldési lehetőséget is biztosító Viber Magyarországon 2,8 millió felhasználóval bír. A Telenor hálózatán mért forgalomból jól látszik, hogy az SMS népszerűségének korábbi csökkenését követően az elmúlt években a rövid szöveges üzenetek forgalma és annak éves nagysága stagnál, ezzel párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan nő az egy előfizetőre jutó mobilinternet-használat. A chatalkalmazások használata a mindennapok részévé vált az okostelefon-felhasználók esetében. Erre az igényre reagálva a Telenor legújabb lakossági tarifáiba már korlátlan chatelérhetőséget épített, míg a Viber meglévő kommunikációs platformját a közelmúltban üzleti fiókok létrehozásának és nyilvános csevegés indításának lehetőségével (Public Chat), valamint a Viber Bot üzenetküldő robotrendszer megnyitásával fejlesztette tovább.

A Viber Bot megoldásra bármilyen üzleti alkalmazás fejleszthető, amely további közösségi funkciókat és interaktív marketinglehetőséget kínál a kis- és nagyvállalkozásoknak, például értékesítési, ügyfélszolgálati, márkaépítési célokra. Míg a chatplatform lehetővé teszi az interaktív tartalmak küldését, a Telenor a Viber használatát új tarifáiban belföldön korlátlanul biztosítja ügyfeleinek. Ezzel az együttműködéssel a felhasználók ingyenes chathozzáférést nyernek, a vállalkozások pedig egy új közösségimédia-csatornát és a mobilszolgáltató aktív közösségét.

Amellett, hogy a Telenor korlátlan belföldi adatforgalmat biztosít a Viberen zajló chatküldéshez a Telenor Blue számlás ás a MyChat feltöltőkártyás csomagokban, Vibert használó ügyfeleinek több új lehetőséget is nyújt. A hazai vállalatok közül elsőként tett elérhetővé saját matricacsomagot Hugó a bagoly néven, amelyet 4 napon belül több mint 80 000 felhasználó töltött le és a több mint 450 000 üzenetben küldtek el. Emellett a Telenor elindította nyilvános csevegését is, ahol kezdetnek a szolgáltatásairól, ajánlatairól szóló újdonságokat, híreket oszt meg követőivel. Ez a szolgáltató népes felhasználói tábora révén tapasztalatszerzési felületet biztosíthat ahhoz, hogy a jövőben üzleti partnereinek online kommunikációját is segítse.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.