2011. július 04.

Stratégiát vált a GfK

Jövő évtől lép életbe az Own the future stratégia, amely a piackutatás új kihívásaira keres választ. Globálisabb, sztenderdizáltabb válaszokat adnának

Jövő évtől lép életbe az Own the future stratégia, amely a piackutatás új kihívásaira keres megoldást. Globálisabb, sztenderdizáltabb válaszokat adnának, jelentős hangsúly kerül a digitalizálódásra is. A kutatócég működését két szektor mentén szervezik át: ezek egyike a fogyasztói választásokkal, másika a fogyasztói élményekkel foglalkozik majd. 2010-ben indult a változást megalapozó felülvizsgálat a cégnél.

2012-től új stratégiával jelentkezik a GfK nemzetközi szinten. Az Own the future nevet viselő kezdeményezést 2010 ősze óta készítik elő, s célja, hogy a világ negyedik legnagyobb piackutató cége a korábbiaknál jobb válaszokat tudjon adni a piaci kihívásokra.

A váltás jegyében két szektor mentén fókuszálja tevékenységét a GfK. Ezek egyike a fogyasztói választásokkal foglalkozó Consumer Choices, másika pedig a fogyasztói élményekre koncentráló Consumer Experiences.

Előbbihez a mostani Kereskedelem és Technológia szektor, illetve a Média szektor TV, rádió és print mérési üzletágai kerülnek majd. Utóbbihoz pedig a jelenlegi Custom Research üzletág és a Média szektor ad hoc kutatásai tartoznak a jövőben.

A stratégiának része a digitális fókusz erősítése, illetve az is, hogy a helyi irodákkal együttműködő, most megalakuló globális és regionális csapatok sztenderdizáltabb, globálisan érvényes megoldásokat szállítsanak.

 

A GfK azt várja az új stratégiától, hogy fokozza a növekedést: 2015 végére 2 milliárd euró körüli értékesítést, illetve a piaci átlagnál 2 százalékponttal magasabb növekedési rátát kívánnak elérni. A korrigált üzemi eredményen alapuló nyereségkulcs a tervek szerint 2015 végére 16 százalék körül alakulhat.

A kutatócég közlése szerint jól kezdte az idei évet nemzetközileg. A magyar leányvállalat a nyilvános mérlegadatok alapján tavaly nőni tudott: nettó árbevétele 2,228 milliárd forint volt a 2009-es 2,149 milliárd után. Az üzemi eredmény pedig meghaladta a 96 milliót az egy évvel korábbi 71 milliót követően.