2012. október 29.

Stratégiát váltanak a márkatulajdonosok Kínában

Ahhoz, hogy globálisan jól menjen az üzlet, először Kínában kell nyerni - írja a WARC több nemzetközi cég megkérdezése nyomán.

Ahhoz, hogy globálisan jól menjen az üzlet, először Kínában kell nyerni - írja a WARC több nemzetközi cég megkérdezése nyomán.

Egyre több márkatulajdonos tekint Kínára komplexebb módon, mint pusztán olcsó munkaerőre és gyártóbázisra - derül ki a WARC cikkéből. Mindez azt jelzi, hogy előtérbe kerülnek a helyi fogyasztók, akik nemcsak sokan vannak, hanem körükben egyre nő a vásárlóerő is.

A Ford például 5 milliárd dollárt fektetett be kínai tevékenysége fejlesztésébe, és 2015-ig a tervek szerint 15 új modellt dob piacra az országban. Russel Scoular, az autógyártó regionális vezetője egyenesen azt mondta: ahhoz, hogy a szektorban valaki globálisan sikert arasson, először Kínában kell nyernie.

A cikk szerint mások is hasonló stratégiát követnek. "A fogyasztóknak egyre több az elkölthető jövedelmük, egyre inkább megfizetik a minőséget, nőnek az elvárásaik, és közben folyamatosan a neten lógnak" - foglalta össze Kimberly-Clark marketingért és értékesítésért felelős alelnöke.

A Nestlé eközben helyi K+F tevékenységét turbózza fel. Eddig Pekingben és Sanghajban voltak jelen, ezt két újabb egység egészíti ki. A márkatulajdonos - másokkal együtt - arra törekszik, hogy valóban megértse a kínai fogyasztókat, ahhoz ugyanis túl nagy és potens a piac, hogy ne kifejezetten a helyi fogyasztók szája íze szerint fejlesszenek.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

1 órája

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.