2017. február 07.

Super Bowl a Facebookon és az Instagramon

A Facebook blog beszámolója szerint a Patriots és a Falcons hétvégi összecsapásáról 64 millióan beszéltek a Facebookon és 44 millióan az Instán.

A beszélgetéseken a meccs eseményein túl Lady Gaga félidei fellépésén át a reklámokig– leginkább az Audi Daughter című hirdetéséig - minden szóba került. A Facebookon összesen 240 millió, az Instagramon 150 millió interakciót számoltak össze. A Facebookon az eseményhez kapcsolódó videókat 262 millió alkalommal tekintették meg.

Az NFL is mindent megtett, hogy a közösségi médiában népszerűsítse az év mérkőzését: a kezdőrúgás előtt Facebook Live-on adtak előzetest néhány nagy legenda részvételével, de posztoltak videókat a mostani sztárok bemelegítéséről, a csapatok pályára lépéséről, a félidei show-ról és a győzelmi mámor pillanatairól is. Emellett 360 fokos fotókat is megosztottak a George Bush által végzett érmefeldobásról, illetve a Falcons öltözőjéről is. Az Instagramra érzelmesebb képek kerültek, mint a Patriots irányítója, Tom Brady a győzelemért járó trófeával, illetve ölelkezése feleségével, Gisele Bündchen topmodellel.

A csapatok sem maradtak le: a Patriots a csapat bemutatását, az ünneplést és a díjátadást közvetítette élőben, míg a Falcons esetében egy NFL-legenda, Deion Sanders emlékezett meg az Atlantában töltött éveiről.

A játékosok és hozzátartozóik mellett más sportolók – pl. Michale Phelps – és hírességek – Mark Wahlberg, Ludacris, Usher, vagy a stadionon kívülről Heidi Klum – is posztolták élményeiket.

A média szintén kihasználta a közösségi hálóban rejlő lehetőségeket: az ESPN és az MMQB műsorvezetői a meccs előtt sugároztak élő bejelentkezést, a FOX stábjának pedig a helyszínre utazását lehetett követni. A FOX 25 Boston pedig a mérkőzés után élő légifelvételen mutatta be a városban kibontakozó ünneplést.

A pénzügyi tudás még értékesebbé válik

1 órája

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vlogsorozatával és játékosan tanító vigyázz#KáPé mobilapplikációjával már az előző tanévben megkezdte a digitális átállást.