2017. február 07.

Super Bowl a Facebookon és az Instagramon

A Facebook blog beszámolója szerint a Patriots és a Falcons hétvégi összecsapásáról 64 millióan beszéltek a Facebookon és 44 millióan az Instán.

A beszélgetéseken a meccs eseményein túl Lady Gaga félidei fellépésén át a reklámokig– leginkább az Audi Daughter című hirdetéséig - minden szóba került. A Facebookon összesen 240 millió, az Instagramon 150 millió interakciót számoltak össze. A Facebookon az eseményhez kapcsolódó videókat 262 millió alkalommal tekintették meg.

Az NFL is mindent megtett, hogy a közösségi médiában népszerűsítse az év mérkőzését: a kezdőrúgás előtt Facebook Live-on adtak előzetest néhány nagy legenda részvételével, de posztoltak videókat a mostani sztárok bemelegítéséről, a csapatok pályára lépéséről, a félidei show-ról és a győzelmi mámor pillanatairól is. Emellett 360 fokos fotókat is megosztottak a George Bush által végzett érmefeldobásról, illetve a Falcons öltözőjéről is. Az Instagramra érzelmesebb képek kerültek, mint a Patriots irányítója, Tom Brady a győzelemért járó trófeával, illetve ölelkezése feleségével, Gisele Bündchen topmodellel.

A csapatok sem maradtak le: a Patriots a csapat bemutatását, az ünneplést és a díjátadást közvetítette élőben, míg a Falcons esetében egy NFL-legenda, Deion Sanders emlékezett meg az Atlantában töltött éveiről.

A játékosok és hozzátartozóik mellett más sportolók – pl. Michale Phelps – és hírességek – Mark Wahlberg, Ludacris, Usher, vagy a stadionon kívülről Heidi Klum – is posztolták élményeiket.

A média szintén kihasználta a közösségi hálóban rejlő lehetőségeket: az ESPN és az MMQB műsorvezetői a meccs előtt sugároztak élő bejelentkezést, a FOX stábjának pedig a helyszínre utazását lehetett követni. A FOX 25 Boston pedig a mérkőzés után élő légifelvételen mutatta be a városban kibontakozó ünneplést.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.