2012. március 13.

Svájci befektető az Est Mediánál

A befektetési csoport három év alatt maximum egymilliárd forintot fektet be a társaságba.

A befektetési csoport három év alatt maximum egymilliárd forintot fektet be a társaságba.

A tavaly szeptemberi alaptőke-emelést követően a svájci GEM is csatlakozott az Est Media intézményi befektetőihez. A 3,4 milliárd dollár tőkéjű befektetési társaság a következő három évben legfeljebb egymilliárd forint tőkebefektetésre vállalt kötelezettséget, illetve öt éven belül további 3 millió darab részvény 280 forintos kibocsátási áron történő lejegyzésére kapott opciót - közölte a cégcsoport.

A 2012. március 13-án megkötött szerződések hatálybalépésének feltétele egyfelől, hogy az Est Media közgyűlése (az idei éves rendes közgyűlés napirendjének keretében) ezt jóváhagyja, másfelől, hogy  2012. május 10-ig megállapodjanak az elszámolással megbízandó pénzügyi vagy befektetési szolgáltatóval.

"A GEM-mel történt megállapodást az üzleti céljaink elérésének hátterét biztosító mérföldkőnek tekinthetjük, ami egyben az elmúlt csaknem egy év reorganizációjának sikerét is visszaigazolja. A befektetési szerződéseknek köszönhetően a tavalyi alaptőke-emelést követően újabb számottevő intézményi forráshoz juthatunk. Ez rövid távon támogathatja az Est Media cégcsoport refinanszírozási törekvéseit, középtávon pedig a társaság nemzetközi out-of-home médiatevékenysége fejlesztését és – esetleges további földrajzi – terjeszkedését, illetve az ehhez kapcsolódó hatékonyság- és eredményességnövelő beruházások megvalósítását segítheti elő" - mondta el a tranzakcióról Pankotai Csaba vezérigazgató.