2018. március 01.

Szakmai zsűri ismerte el a Codecool stratégiáját

Harmadik helyen végzett az alig hároméves Codecool programozóiskola az IT Business szaklap ICT Top52 2017-es listáján.

Idén második alkalommal indította útjára az IT Business szaklap azt a szavazási és értékelési folyamatot, aminek a végén konferencia keretében hirdette ki 2017 Top52 infokommunikációs cégének listáját. Először az IT Business szerkesztősége állított fel meghatározott szempontok szerint egy 100 cégnevet tartalmazó listát, melyről közösségi médiában folyt szavazás. A több mint kétezer válaszadó véleménye 50 százalékban befolyásolta a végső rangsort.

Emellett nyolcfős szakmai zsűri is értékelte a cégek listáját, továbbá e-mailben beérkező méltatásoknak is helyt adott a szerkesztőség. Mivel eltérő méretű és tevékenységű cégek mérkőztek meg, így a szakértői közreműködőkre hárult az a feladat, hogy ezt is figyelembe véve finomhangolják a listát.

A február végén tartott eredményhirdetésen végül a Codecool programozóiskola a lista harmadik helyét szerezte meg. A zsűri elsősorban a Codecool által végzett időszerű és hiánypótló szakmai feladatot, az ezen a területen felmutatott szakértelmet, és az alig három év alatt elért növekedést ismerte el a díjjal.

„Nagyon fontosak számunkra az ilyen elismerések.” – magyarázta Boda József alapítója az elért eredmény kapcsán. „A programozás elsajátításával karrierváltásra készülőket több minden motiválja, és több tényezőnek is szerepe lehet abban, hogy végül belevágjanak egy képzésbe. Nem elég, ha mi hirdetjük magunkról, hogy magas minőségű az oktatási programunk, figyelemreméltó a terjeszkedési képességünk, és garantált velünk az új állás. Nagyon jólesik, és sokat nyom a latban, ha ezt ilyen szakmai rangsorok is tanúsítják.”