2017. július 10.

Százmillió étel biztosítását vállalták

A Mastercard és a Világélelmezési Program az idei Global Citizen Festival Hamburg rendezvényen jelentette be, hogy kibővítik együttműködésüket, és együttesen dolgoznak az éhezés és a szegénység megállításáért.

Egy készpénzmentes és éhezésmentes világ misszióját szem előtt tartva, a Mastercardnak a bejelentett kezdeményezés az első olyan globális elköteleződése a Világélelmezési Programmal, amely az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai közül négyet, a szegénység eltörlését, az éhezés teljes megszüntetését, a minőségi oktatást és a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítását is támogatja. A megállapodás részeként a két szervezet a következő egy évben a lehető legtöbb étkezést szeretné biztosítani.

“A Mastercard és a Világélelmezési Program már eddig is számos programot indított, amelyeknek az éhezés és a szegénység megszüntetése volt a célja. A “Százmillió étel” kezdeményezésünkkel a világ leginkább peremre sodródott és elszegényedett rétegeinek szeretnénk segíteni” – mondta Ann Cairns, a Mastercard nemzetközi piacokért felelős elnöke. “Új lehetőséget kapunk azáltal, hogy egyesítjük a Mastercardnak a technológia és a pénzügyi rendszerek terén szerzett szakértelmét a Világélelmezési Program világszerte megvalósuló élelmezési munkájával: így innovatív módon mindenhol mindenkit bevonhatunk a programba. Ezideáig több mint 17 millió ételt oszthattunk ki közösen, de ma többszörösen is szintet lépve fokozzuk mindezt azzal a nagyra törő új célunkkal, amely egy befogadóbb világot teremt.”

David Beasley, a Világélelmezési Program ügyvezető igazgatója szerint a Mastercard hozzásegítette a szervezetet ahhoz, hogy átalakítsa üzleti tevékenységét, és hatékonyabban, gyorsabban működve több emberhez érjen el. “A Mastercard munkája az éhezés megszüntetésében nagyon inspiráló példája annak, hogy mennyire létfontosságú a magánszektor szerepe a társadalmi jólét megteremtésében. Az általuk indított, százmillió iskolai étel biztosítását célzó felelősségvállalás egy, a WFP-vel már korábban elkezdett és eddig is sikeresen működő folyamatnak a része, amelynek az éhezés teljes megszüntetése a célja. Felbecsülhetetlen értéket képvisel ez az együttműködés, amely során életeket menthetünk vagy változtathatunk meg, valamint gyermekek álmait válthatjuk valóra.”

A Mastercard és a Világélelmezési Program együttműködését tovább erősítő, százmillió ételnek megfelelő támogatással a szervezők két területre koncentrálnak: a szakértelem kiaknázására és kampányok indítására.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

14 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.