2017. április 10.

Személyre szabott videóval lepték meg a futókat

Egyedülálló fejlesztés mellé állt a Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda a 32. Telekom Vivicittá Városvédő futáson.

Az eseményt immár 21 éve támogató vállalat és a BSI az összes 10 és 21 km-en induló futónak személyre szabott meglepetés videót készíttetett, amelyben minden futó saját magát láthatja viszont, a verseny közben. A személyre szabott videót egyedileg kapták meg az érintettek a futásukat követően, a verseny-regisztrációnál megadott e-mail címükre.

A technológiát az MEC Hungary Kft. ötlete alapján az Umbrella Kreatív Műhely, a Poms Cloud Ltd. és az MEC munkatársai szoros csapatmunkában együtt dolgozták ki fél év alatt, a versenyt megelőzően. Ahhoz, hogy minden futó megkaphassa a saját videóját, a rendszer a BSI és az által pályára telepített időmérő szenzorok adatait használta fel. A futók szenzoroknál való elhaladást távvezérlésű robotkamerák rögzítették. Ezek a speciális nagysebességű kamerák percenként 1,5 Gbyte adatot küldtek a Telekom hálózatán keresztül a szervereknek, ami elképesztő mennyiségű adat tárolását és feldolgozását tette szükségessé. A futók beazonosításában a rajtszámokon található időmérő chip segített, míg az elkészült felvételeket egy a felhőben futó automatikus rendszer rakta össze.

Összesen több mint 12 ezer videó készült el, méghozzá úgy, hogy az egyedi fejlesztésű rendszernek egy időben akár több száz videót kellett összeraknia.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.