2011. április 13.

Szerb focit pénzel a Gazprom

A legmenőbb szerbiai focicsapat esetleges vásárlói között emlegeti az orosz Gazprom egyik cégét a helyi sajtó.

A legmenőbb szerbiai focicsapat esetleges vásárlói között emlegeti az orosz Gazprom egyik cégét a helyi sajtó.

A mamutcéghez és a belgrádi kormányhoz közel álló forrásokra hivatkozó jelentések szerint a vállalat csak arra vár, hogy az épp a szerb országgyűlés előtt fekvő új sporttörvény lehetővé tegye a bevásárlást. Az óriásvállalat és a Crvena Zvezda már amúgy is együttműködik egy ideje: tavaly írtak alá öt esztendőre szóló megállapodást arról, hogy a Gazpromnyeft "a szerb Fradi" főszponzora.

Ha megköttetik az üzlet, az oroszok szinte bármit keresztülvihetnek a csapatnál, hiszen a klub új statútuma lehetővé teszi, hogy külföldi állampolgár is elnyerje az elnöki megbízatást. A helyi sajtó nem felejtette el emgemlteni: a Gazprom évek óta tetemes összeggel támogatja a moszkvai CSZKA-t, és szőrüstül-bőröstül megvette a szentpétervári Zenitet.

Csökkent a Tiffany profitja

50 perce

Jelentősen csökkent a Tiffany & Co ékszerház profitja üzleti évének negyedik negyedében, elsősorban a decemberi amerikai adóváltoztatások egyszeri hatására.

Magyar Ericsson-fejlesztést vezet be a T-Mobile US

1 órája

Az Ericsson magyarországi cégének távközlési fejlesztését vezeti be a T-Mobile US Észak-Amerikában a több mint 72 millió előfizetőt kiszolgáló országos hálózatán - közölte az Ericsson Magyarország.