2011. szeptember 22.

Szervezetfejlesztőnek dolgozott a Café Design

A tíz éves Flow Csoport kapott új arculatot, ezen belül minden munkatárs logója más lett.

A tíz éves Flow Csoport kapott új arculatot, ezen belül minden munkatárs logója más lett.

Szeptemberben megújult a tíz éve szervezetfejlesztéssel foglalkozó Flow Csoport arculata, ezzel logója és weboldala is. A feladaton a Café Design dolgozott, a weboldal frissítésében a Café Connection is részt vett. Az új arculat érdekessége, hogy dinamikus, azaz adott elemek különböző kombinációiból épül fel. Ennek nyomán nemcsak az egyes szervezeti egységek, hanem minden dolgozó külön logót kapott a 40 ezer lehetséges változaton belül.

Az új Flow Csoport logó

"Működésünk egyik alappillére Csíkszentmihályi Mihály világhírű flow elmélete. A flow olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban, amit csinál. Koncentrál, kézben tartja az adott helyzetet, mozgósítja belső erőforrásait és energiáit, tudatos, teljesítőképessége maximális - a legjobb formáját nyújtja. Ez inspirálta új, dinamikus arculatunkat is, ugyanis kollégáink maguk alkothatták meg saját, személyes logójukat. A koncepció, és a számtalan alternatíva lehetővé teszi azt is, hogy egyszer ügyfeleinkkel is közös logónk legyen. Legjobb tudomásunk szerint a dinamikus arculat koncepciója egyelőre egyedülálló Magyarországon" - nyilatkozta Zsikla Gábor, a Flow Csoport ügyvezetője.

Variációk

"A logók állandósága a márka koherenciáját és minden körülmények közötti azonosíthatóságát szolgálja, amiről a dinamikus arculatok sem mondanak le. Ezekben a logókban is jelen vannak azok a szerkesztési elvekben, az alapstruktúrában, a körvonalakban megnyilvánuló megoldások, amelyek a beazonosíthatóságot hasonlóan lehetővé teszik - miközben újabb és újabb egyedi variációk születhetnek, akár több ezer lehetséges változatban, minden dolgozónak egyedi az arculathoz kötődő logót biztosítva" - tette hozzá Simon Attila, a Café Design ügyvezetője.