2012. április 02.

Szervezeti átalakítás a Ringiernél

Szórakoztató és Sport üzletág, központi Marketing és üzletfejlesztési igazgatóság, a Népszabadsággal közös HR és Jogi, illetve Hirdetési osztály jön.

Szórakoztató és Sport üzletágat, központi Marketing és üzletfejlesztési igazgatóságot, illetve a Népszabadsággal közös HR és Jogi és közös Hirdetési osztályt hoz létre a médiacég. A Népszabadság operatív vezetője Hanák Tamás lett.

Április 2-i hatállyal átalakítja üzleti tevékenységét a Ringier, amely új stratégiai központokat hoz létre - szól a médiacég közleménye. A Blikk, a Sport, a Női és az Ifjúsági Network tevékenységeit, illetve a televíziós műsorgyártást  a Szórakoztató és Sport üzletágba vonja össze a Ringier. Ennek igazgatója Papp Gábor lett, aki korábban a Blikk Csoport lapigazgatója volt. Az üzletágon belül továbbra is Titkó Zsuzsanna felel a magazinok irányításáért.

A tevékenységek támogatására központi Marketing és üzletfejlesztési osztály jön létre. Ezt a továbbiakban Domán Éva, korábbi Sport Network lapigazgató vezeti. Feladatkörébe tartozik minden print és online termék marketing tevékenysége, a piackutatás, az üzletfejlesztés és a rendezvények, beleértve az eddig elkülönülten működő Népszabadság marketingtevékenységét is.

A Ringier összevonja a Népszabadsággal HR és jogi osztályait is. Az új, közös HR és Jogi osztály vezetője Dr. Németh Mónika lett, aki eddig a Népszabadság Zrt. vezető jogtanácsosa volt.

Szintén összevonják a Népszabadsággal a hirdetésértékesítést, ezt Miczinkó Katalin, a Ringier eddigi hirdetési igazgatója irányítja. Hanák Tamás, a Népszabadság korábbi hirdetési igazgatója, a Népszabadság általános vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját, egyben átveszi annak operatív vezetését Mihók Attila elnök-vezérigazgatótól.

"A Digitális, a Szórakoztató és Sport üzletágak valamint az ezt támogató központi Marketing és üzletfejlesztési és a közös hirdetési osztály létrejöttével a Ringier a kiemelten fontos stratégiai pontokra tud fókuszálni, mind a core business, mind az új üzleti irányok területén. A tavaly novemberben összevont pénzügyi, kontrolling, terjesztési, IT és műszaki osztályok sikeres és hatékony működése után a közös HR és jogi osztály létrehozásával a Ringier és a Népszabadság teljes infrastruktúrális összevonása megtörtént, ezzel gyorsabb, egyszerűbb és lényegesen hatékonyabb osztályok segítik a tartalomelőllítást és a közös hirdetés-értékesítést is. Közel két év után a Népszabadság Hanák Tamás személyében újra dedikált operatív vezetőt kap, ami egyrészről segíteni fogja a Népszabadság integrációját a Ringier rendszerébe, másrészről pedig kiemelt vezetői figyelmet biztosít Magyarország vezető közéleti napilapjának" - nyilatkozta Mihók Attila, a Ringier ügyvezető igazgatója, a Népszabadság elnök-vezérigazgatója.

Lehallgatással is felléphet a GVH

2020. október 14.

Két rendkívül fontos, az eddigi versenyjogi szabályozást átíró változás is történt a közelmúltban, amely bővíti a Gazdasági Versenyhivatal mozgásterét a kartellek elleni küzdelemben.