2011. február 22.

Szigorított ISO tanúsítvány a GfK-nak

A piackutatókra szabott ISO tanúsítványt a Professzionális Piackutatók Társasága fejelte meg további szakmai kritériumokkal.

A piackutatókra szabott ISO tanúsítványt a Professzionális Piackutatók Társasága fejelte meg további szakmai kritériumokkal.

"A piackutató vállalatok között a GfK Hungária az elsők között nyerte el az ISO 20252 minőségbiztosítási tanúsítványt az Első Magyar Tanúsító Zrt. minőségbiztosítási auditján a piackutatásra vonatkozó nemzetközi ISO szabvány és a szigorított szakmai elvárásokat kijelölő Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) minőség alapján - közölte a piackutató cég.

A PMSZ-ből annak idején kivált PPT cégek (GfK, Ipsos, AGB Nielsen Médiakutató, TNS Hoffmann két elődcége, Medián) korábban létrehoztak ugyanis egy PPT minőség márkát, amely a piackutatókra vonatkozó ISO tanúsítványt egészíti ki további szigorító kritériumokkal. Ezt a szervezet tagjai magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

"Ésszerű keretek között a piackutatási folyamat minőségbiztosítása ugyanúgy szükséges és elvárható, mint bármely más területen. A szakmai minőség legyen érték a piacon, és reméljük, hogy a megbízók hamarosan igényelni is fogják a beszállítóiktól a szakmai elismeréseket” - mondta el Vella Rita, a GfK Hungária kutatási igazgatója.

A PPT oldaláról kiderül, hogy a GfK mellett az Ipsos nyerte el mostanra a PPT szakmai elvárásaival kiegészített tanúsítványt. A többi tagcéggel kapcsolatban egyelőre nincsen információnk, ugyanakkor úgy tudjuk, hónapokon belül ezek is alávetik magukat a minőségbiztosítási auditnak.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.