2011. február 22.

Szigorított ISO tanúsítvány a GfK-nak

A piackutatókra szabott ISO tanúsítványt a Professzionális Piackutatók Társasága fejelte meg további szakmai kritériumokkal.

A piackutatókra szabott ISO tanúsítványt a Professzionális Piackutatók Társasága fejelte meg további szakmai kritériumokkal.

"A piackutató vállalatok között a GfK Hungária az elsők között nyerte el az ISO 20252 minőségbiztosítási tanúsítványt az Első Magyar Tanúsító Zrt. minőségbiztosítási auditján a piackutatásra vonatkozó nemzetközi ISO szabvány és a szigorított szakmai elvárásokat kijelölő Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) minőség alapján - közölte a piackutató cég.

A PMSZ-ből annak idején kivált PPT cégek (GfK, Ipsos, AGB Nielsen Médiakutató, TNS Hoffmann két elődcége, Medián) korábban létrehoztak ugyanis egy PPT minőség márkát, amely a piackutatókra vonatkozó ISO tanúsítványt egészíti ki további szigorító kritériumokkal. Ezt a szervezet tagjai magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

"Ésszerű keretek között a piackutatási folyamat minőségbiztosítása ugyanúgy szükséges és elvárható, mint bármely más területen. A szakmai minőség legyen érték a piacon, és reméljük, hogy a megbízók hamarosan igényelni is fogják a beszállítóiktól a szakmai elismeréseket” - mondta el Vella Rita, a GfK Hungária kutatási igazgatója.

A PPT oldaláról kiderül, hogy a GfK mellett az Ipsos nyerte el mostanra a PPT szakmai elvárásaival kiegészített tanúsítványt. A többi tagcéggel kapcsolatban egyelőre nincsen információnk, ugyanakkor úgy tudjuk, hónapokon belül ezek is alávetik magukat a minőségbiztosítási auditnak.

Növelte működési eredményét a Porsche

7 órája

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége a német auto.de beszámolója szerint.