2012. augusztus 01.

Színházasdit játszik az ARC

A Szigeten állítanak fel ″antiteátrumot″ egy áramszolgáltatóval közösen.

A Szigeten állítanak fel ″antiteátrumot″ egy áramszolgáltatóval közösen.

Antiteátrum néven állít fel közös színpadot a Szigeten az ARC és az ELMŰ-ÉMÁSZ. A 60 férőhelyes, amfiteátrumot formázó építményben bárki kipróbálhatja 5 perc erejéig, hogy milyen színész. Ehhez a vállalkozók színészi asszisztenciát is kapnak, illetve az előadás menetén bármikor fordíthatnak az "energiavámpírok".

A közönség aztán a végén pontozza az alkalmi színészek teljesítményét, és a szigetlakók pólón viselhetik a továbbiakban a "népítéletet". Az értékelésre használt "kreatométer" az "energiavámpírtól" a "gátlástalan őrültig" terjed.

A létrehozók szándéka, hogy ily módon is felhívják a figyelmet a környezettudatosság fontosságára. Ennek egyik külső jele, hogy az Antiteátrumot újrahasznosított raklapokból készítik el. Ugyanezen üzenet mentén az ELMŰ-ÉMÁSZ szakértői egész nap tanácsokat osztogatnak a helyszínen azzal kapcsolatban, hogy hogyan spórolhatunk az energiával, azaz hogyan ne váljunk energiavámpírrá.

 

Hasonló kulcsüzenettel indított közös kampányt hat energiaszolgáltató nemrégiben. Ennek arca Erős Antónia, az RTL Klub híradósa, míg szakmai támogatója a Magyar Energia Hivatal. Az ELMŰ-ÉMÁSZ ebben a kezdeményezésben is a részt vesz.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.