2012. november 28.

Szintet ugró online költés

Kellemesen galoppozik előre a globális online reklámköltés értéke. Történelmi határt léphet át jövőre, a következő ilyenre kicsit várni kell.

Kellemesen galoppozik előre a globális online reklámköltés értéke. Történelmi határt léphet át jövőre, a következő ilyenre kicsit várni kell.

Az Online Advertising Forecast előrejelzése szerint ugyanis 2013 lehet az első év, amikor meghaladja a 100 milliárd dollárt a piacon mozgó összeg. Ez tavalyelőtt 65,8 milliárd, tavaly pedig 78,7 milliárd volt számításaik szerint, míg az idén megközelítheti a 91,8 milliárd dollárt.

A fő piac továbbra is az Egyesült Államok marad, amely a prognózis szerint őrizni fogja 40 százalékos részesedését. A második helyet a szakemberek szerint megőrzi Nagy-Britannia, míg a dobogó utolsó pozícióján változás állhat be azzal, hogy Kína lekörözi Japánt – várhatóan 2014-ben.

Eközben a tavalyelőtti 473 millióról 745 millióra ugrik a fix szélessávú összeköttetéssel rendelkező otthonok száma a világban.

Százból tizenöt magyar márkahű

1 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe

2 órája

A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.