2018. március 19.

Szolgáltatásokkal bővít az Assist-Trend

Hétmilliárd forint fölé növelte a forgalmát 2017-ben a hazai higiéniai piac szereplője. A társaság további növekedést tervez.

Az Assist-Trend csoporthoz tartozó társaságok a 2016-os 6,9 milliárd után 2017-et 7,3 milliárd forintos forgalommal zárták. Ebből a központi cég, az Assist-Trend Kft. export piacán jelenlevő vállalkozások forgalma már csaknem 1,3 milliárd forintot tett ki. Az itthon 150 főt foglalkoztató csoport hálózatába Magyarországon hét márkakereskedő tartozik, a környező országokban pedig Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban ugyancsak hét partnercégen keresztül értékesíti higiéniai termékeit - írják.

Bodrogai Ferenc, a cég alapítója ügyvezetője szerint miközben a hazai szálloda- és vendéglátóipar dinamikusan bővül, és kilátásai is kedvezőek, egyre nagyobb gondot jelent a lehetőségek kiaknázásához szükséges szakképzett munkaerő hiánya. A statisztikai adatok szerint a vendégéjszakák száma 6,7 százalékkal emelkedett országosan, a külföldi vendégek tavaly már 1832 milliárd forintot költöttek el Magyarországon, ami több mint 100 milliárdos bővülést jelent, míg a magyarok többnapos belföldi utakra 329 milliárdot szántak, ami 20 milliárdos emelkedés.

A turisztikai szektor folyamatait látva az Assist-Trend a termékértékesítésen kívül olyan szolgáltatási kínálatot alakít ki az ügyfeleinek, amellyel segít nekik hatékonyan elvégezni a nélkülözhetetlen háttértevékenységeket. Ezek között már nemcsak higiéniai, hanem egyéb üzleti szolgáltatások is vannak, amivel az Assist-Trend új piacokra is lép - teszik hozzá.