2015. október 21.

Szórakoztató díjak Cannes-ban

A reklámfesztivál szervezői bejelentették az Entertainment Lions és az Entertainment Lions for Music elindítását.

A 2016. június 18-25. között rendezendő jövő évi Cannes Lions-on debütáló új kategóriák célja, hogy összehozza és értékelje a csatornák fragmentációját ügyesen kihasználó, hiteles és vonzó tartalmakat előállító márkákat, zenekiadókat és filmstúdiókat. Philip Thomas, a fesztivál vezérigazgatója elmondta, hogy a Lions Entertainment a jelenlegi Márkázott tartalom és szórakoztatás kategóriát váltja fel, amely ugyan négyéves fennállása alatt egyre több nevezést vonzott, viszont az utóbbi két évben Grand Prix nem született közülük.

Jane Goodman, a 2012-es nagydíjat megnyerő CAA Marketing kreatív igazgatója szerint az új kategória azt az elvárást tükrözi, hogy a marketingeseknek a szórakozást megzavaró tartalmak gyártásától a szórakoztatás felé kell mozdulniuk. Ez természetesen nem zárhatja ki a márkaértékek kommunikálását és az üzleti szempontok érvényesítését sem.

Az első évben az Entertainment Lion az audiovizuális szórakoztatás valamennyi formáját, az élő eseményeket, a játékokat és a sportot is lefedi. Mivel a zene különösen fontos szerepet játszik a képletben, ezért önálló díjat és szakértői zsűrit is kap, de a későbbiekben a többi ágra specializált díjak kialakulását sem zárják ki.