2010. november 29.

Szupergyors net - bután eladva

Európában és Amerikában is okosabb marketing kellene ahhoz, hogy az emberek felismerjék: szükségük van a szupergyors netre – állítja egy tanulmány.

Európában és Amerikában is okosabb marketing kellene ahhoz, hogy az emberek felismerjék: szükségük van a szupergyors internetre – állítja a napokban publikált tanulmányában az egyik piacelemző cég. A társaság szerint egyszerűen annyi kellene, hogy szembetűnőbben mutassák meg a szolgáltatás előnyeit.

Sok felhasználó ugyanis nem hiszi, hogy a minden eddiginél nagyobb sávszélességet biztosító rendszer birtokában változnának online tevékenységei. A hatezer felhasználó megkérdezésével készített kutatás eredményei alapján azt állítja az Analysys Mason: tízből négyen állítják, hogy semmilyen változást nem hozna netezésükben a hálózat. A társaság szerint ez arra mutat, hogy az internet-felhasználók zöme nem ismeri az új technológiát, így az sem világos a számára, hogy az mit változtathat mindennapjain.

Nem kevesen akadnak, akik teljesen prózai szempontok alapján érdeklődnek az új lehetőség iránt. Minden ötödik válaszadó vélte úgy, hogy másodpercenként 100 megabites adatátvitel felett már nm zavarná, ha másokkal (például saját családtagjaival) kell osztoznia a sávszélességen. Az Analysys Mason szerint épp ez leht az egyik kitörési pont, hiszen az új technológiák iránt nyitott „korai átvevők” mellett épp az ugyanazon internet-kapcsolatot használó nagyobb csoportok lehetnek az új rendszer első, de az elterjedés után is fontos ügyfelei. Például azért, mert így egyszerre több készülékkel is tévézhetnek egyszerre HD-minőségben.

Október végén három brit nagyvárosban indította el szupergyors hálózatát a Virgin, csakhogy a másodpercenként 100 megabitet áteresztő rendszer nemsokára elvesztheti elsőségét. A németországi Kabel Deutschland által Hamburgban tesztelt rendszer másodpercenként egy gigabájtot ereszt át, s ezzel megtízszerezi a helyi sávszélességet. Maga a cég is elismeri: még évekbe telik, amíg a piacra kerül olyan és annyi alkalmazás, illetve tartalom, hogy a felhasználók teljes mértékben élhetnek ezzel a letöltési sebességgel. A cég korábban már eredményesen kísérletezett a második generációs (DVB-C2) digitális kábelhálózatokkal.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.