2013. július 30.

Szuperinfo-hajó a Kékszalagon

A Dolce Vita már többször végzett az élmezőnyben.

A Dolce Vita már többször végzett az élmezőnyben. Idén ötödikek lettek, jövőre dobogós szereplésben reménykednek.

A Kékszalag tókerülő vitorlásverseny a legnagyobb hagyományú viadal a Balatonon. Az elmúlt heti rajtnál az Inform Média kiadásában megjelenő Szuperinfó hajója is felsorakozott: a korábbi versenyeken gyakran jeleskedő, több alkalommal az első helyek egyikét megszerző Dolce Vitát díszítette idén a Szuperinfó emblémája.

A kapitány, Sáfián László vezetésével jó esélye volt a legénységnek arra, hogy az idén már a Szuperinfó hajójaként induló vitorlás megint az elsők között érjen a balatonfüredi célba. Idén leggyorsabban Litkei Farkaséknak sikerült megkerülniük a tavat, nem is akármilyen idővel, hanem egy 1955-ben felállított rekord múltnak átadásával, mindössze tíz óra alatt siklottak körbe Közép-Európa legrégebbi tókerülő viadalán.

A Szuperinfó emblémáját viselő Dolce Vita az első bóját még hajóosztálya legjobbjaként kerülte meg, de később áldozatául esett – mint a mezőny jelentős része – annak a szélcsendnek, mely mozdulatlanságra ítélte a szépreményű vitorlások java részét. A hosszú várakozás utáni, gyakorlatilag újra induló versengésben végül az értékes ötödik helyen végzett a szuperinfós legénység a legnépesebb, 110 vitorlást felvonultató hajóosztályban. A hajót támogató Szuperinfónál úgy nyilatkoztak, a dobogó-közeli eredmény alapján joggal reménykedhet a Dolce Vita, hogy jövőre, jobb szelet kifogva már érmes helyezéssel zárja a Európa legnagyobb tókerülő versenyét.