A Mediacom beszámolója szerint az idei CES kevésbé a technológiáról és a látványos kütyükről, sokkal inkább arról szólt, hogyan alakítható az adat kényelmes, használható és élménydús megoldásokká. Vagyis arról, hogyan szolgáltathat a technológia valós értéket.

A televíziózás területén egyrészt az OLED TV-k keltettek feltűnést. Az LG szerény 8000 dollárért kínálja a CES innovációs díját elnyerő, mindössze 4 milliméter(!) vastagságú és 8 kilogramm súlyú W7 készülékét, amely kizárólag falra szerelve telepíthető. Az Egyesült Államokban az idei évben piacra kerülő Sony A1E szintén látványos, és mérettől függően 2-3000 dolláros várható árával valamivel megfizethetőbb is.

Az OTT-piacon a Roku TV új, jobb képminőséget és számos 4K applikáció futtatását biztosító okostévé-eszköze (TCL UP130 sorozat) kínál jutányos – 500 dollár körüli - megoldást, amely a kábelcégek komoly kihívója lehet.

A HP, a Dell, az Acer és a Lenovo is kínál VR headseteket a Windows PC-khez. Ezek az idei karácsonyi szezonra várhatóak, 500 dollár alatti áron.

A Google új, Tango névre keresztelt, kiterjesztett valóság technológiáját alkalmazza a Lenovo Phab 2 Pro és az Asus ZenFone AR is. Utóbbiban a Google Daydream a VR-megoldásokat is támogatja.

A hálózatba kapcsolt járművek piacán a BMW az önvezető autókra specializálódott izraeli Mobileye számítógépes képfeldolgozó céggel kötött partnerséget, a Ford pedig az Amazon Alexa rendszerét építi be autóiba.

Az Alexa-partnerségek egyébként is a CES egyik legfontosabb újdonságát jelentették: az Amazon szinte minden kütyübe beépítené az asszisztenst. A Google viszont bejelentette a VIV fejlesztését: a Siri-csapat által készített mesterséges intelligencia saját kódokat is írna az új feladatok ellátására.

A Mediacom teljes anyaga itt elolvasható vagy letölthető.