A Rióra készülő sportolókat támogató üzenetek a kampány Facebook applikációján keresztül jelennek meg, ezekből a legjobbakat a bank kéthetente kiválasztja, hogy Hajdú B. István hangján életre keljenek.

Dolezsai Gergely, a bank marketingkommunikációs vezetője elmondta, hogy az év végéig 130 millió forinttal segítik Magyar Olimpiai Bizottságot, de emellett fontosnak tartották, hogy a felkészülés utolsó időszakában lelki támogatást is nyújtsanak a versenyzőknek. Ezért a pénzintézet egy olyan, OTP Riaria elnevezésű applikációt készített, amelynek segítségével a szurkolók közvetlen üzenetükkel támogathatják az olimpikonokat a felkészülési időszakban.

A kampányunk arra hívja fel a figyelmet, hogy a sportolóknak nemcsak akkor van ránk, szurkolókra szükségük, amikor rajthoz állnak, vagy amikor a győzelmüket ünnepeljük, hanem edzésre indulva, a hideg hajnalokon is

- fogalmazott Dolezsai Gergely. Hozzátette: a drukkerek személyi számítógépükön vagy okostelefonjukon keresztül már a kora hajnali órákban biztató üzenettel ébreszthetik a kampányban szerepet vállaló sportolókat: Kanyó Zsolt paralimpikont, valamint Kozák Danuta, Mike Róbert, Nagy Viktor, Szilágyi Áron, Vasbányai Henrik vagy Verrasztó Dávid olimpikonokat.

A Rióra készülő sportolókat támogató üzenetek a kampány Facebook applikációján keresztül jelennek meg, ezekből a legjobbakat a bank kéthetente kiválasztja, hogy Hajdú B. István hangján életre keljenek. Az a sportrajongó, aki csengőhangnak beállítja a szurkolói buzdítást, szintén megkapja majd a támogató üzenetet. Az ingyenes applikáció mobil platformról is elérhető.

A Mito által készített, tévészpottal, printhirdetésekkel kiegészített kampányhoz olyan különleges fotósorozatok és kisfilmek is kapcsolódnak, melyek eredeti helyszíneken, a sportolók otthonában, illetve edzéseik valódi színterein készültek. Így a szurkolók maguk is átélhetik mindazt, amit a nyári ötkarikás játékokra készülő sportolók nap, mint nap teljesítenek.

 

A kampányt bemutató sajtótájékoztatón egykori és jelenleg is aktív olimpikonok, valamint sportpszichológusok hívták fel a figyelmet arra, hogy a kommunikációs és médiakörnyezet az elmúlt évtizedekben a sportolók számára is jelentősen megváltozott. Míg 30 éve egy tengerentúli versenyről a családot is nehéz volt elérni telefonon, ma már a felkészülési időszak és a versenyek szinte valamennyi rezdülését meg tudják osztani a követőikkel, akiktől azonnali visszajelzéseket is kapnak. Ugyan a zavaró külső ingerek kizárására képzik őket, ezek a megnyilvánulások erőt adhatnak a holtpontokon, vagy adott esetben el is kedvetleníthetik őket, így nagy a szurkolók felelőssége. A másik oldalon természetesen a sportolókra is nagyobb teher hárul, hiszen sokan példaképként tekintenek rájuk, illetve a sportáguk vonzereje is jelentős mértékben rajtuk, az ő eredményeiken és személyiségükön múlik.

A Magyar Csapat vezetője, Fábián László beszámolt arról is, hogy az előzetes negatív hírek ellenére a csapat jól áll: a puszta sportolói létszámon felül kiemelten fontosnak tartja, hogy 20 sportágban – köztük íjászatban, tollaslabdában, teniszben – készülnek magyar sportolók a játékokra. Némi szomorúságra csak az adhat okot, hogy a kézilabdázók nem kvalifikálták magukat az olimpiára.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.