2010. október 25.

Táblagép, 3D: a fülünk botja

Netbook-, PC- és a netre kapcsolható tévé-ellátottságban hozzuk az európai átlagot. Más a helyzet a táblagépekkel és a 3D TV-vel.

Netbook-, PC- és a netre kapcsolható tévé-ellátottságban hozzuk az európai átlagot. Más a helyzet a táblagépekkel és a 3D TV-vel.

Nincsenek a magyar netezők lemaradva az európai átlagtól a korszerű kommunikációs eszközök elterjedtségét tekintve - derül ki a Nielsen jelentéséből. Jól állunk a szélessávú nettel felszerelt számítógépek, a netbookok, az okostelefonok, illetve a világhálóra csatlakoztatható televíziós készülékek terén egyaránt. Más a helyzet a táblagépekkel, az e-könyv olvasókkal és a 3DTV-vel, azaz a legújabb generációs eszközökkel. Ezekkel nem sok ember rendelkezik Magyarországon, igaz az európai átlag is csupán 6, 4, illetve 3 százalék.

A legtöbb magyar netező - a megkérdezettek 15 százaléka - HDTV vásárlásra készül az elkövetkező 12 hónapban. Okostelefont vagy 3DTV-t egyaránt 10 százalék venne. A tévét az internettel összekapcsoló eszközre 9, netbookra és online kapcsolattal rendelkező tévére 8, digitális videófelvevőre (DVR) pedig 6% vágyik. A további adatok azt mutatják, hogy minden ötödik hazai netező naponta legalább egyszer csatlakozik a világhálóra számítógépről. Tévéről minden huszonötödik, mobil telefonról minden tizenhetedik, multi-touch kézi számítógépről minden századik megkérdezett használja napi gyakorisággal a netet. Magyarországon legalább 700 ezer ember internetezik mobilján keresztül – írja a Médiainfo.

 

Magyarországon startol az UNICEF új programja

20 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.