2013. augusztus 02.

Táborral és óriáslángossal épített márkát a Vénusz

Naptábort szervezett a Vénusz a kirowski Isobar közreműködésével Zánkára. Iskolások nyaralhattak.

Naptábort szervezett a Vénusz a kirowski Isobar közreműködésével Zánkán. Volt olyan gyerek, aki itt látta először a Balatont. A kirowski Isobar és a márkatulajdonos Bunge ötletéből született imázsépítő programban közel 90 iskolás nyaralt. A Kreatív Konyha és az óriáslángos-sütési kísérlet mellett két országos rekord dőlt meg.

Az ügyféllel közösen kitalált Vénusz Naptábor egy olyan kommunikációs ötlet volt a kirowski Isobar háza tájáról, mellyel az ügynökség élményadáson keresztül épített márkaimázst, eltérve a szokásos „küldje be és nyerjen” vonaltól. A júliusi Vénusz Naptábort több hónapos aktív tévé-, print, direkt marketing, POS, köztéri, pr- és BTL kommunikáció előzte meg, amelyhez a kirowski egy új, a gyerekes családokat megszólító grafikai arculatot talált ki.

A promóció ideje alatt több mint 3 ezer pályázat érkezett be, és a zánkai nyaralást az a négy osztály nyerte, amely a legtöbb beküldéssel vett részt a játékban. Végül 87 gyerek nyaralhatott öt napot a Balatonnál, ahol a kirósok a Vénusszal együtt több tucat programot (közös főzések, koncert) szerveztek a gyerekeknek – köztük a Kreatív Konyhát és a híres óriáslángos-sütési rekordísérletet. A Kreatív Konyhában az iskolások megtanulhatták, hogy csináljanak különleges (például állatformájú) szendvicseket és miként használják a különféle alapanyagokat. A lángossütési rekordot utoljára 2008-ban állították fel. Idén a 3 méter átmérőjű, 15 kiló lisztből készült és 1200 liter olajban piruló lángost végül nem sikerült átfordítani, de az élmény értékéből ez mit sem vont le, mert két másik rekord viszont megdőlt: a legnagyobb nyers lángos tészta és a legtöbb egy helyben sütött lángos rekordja.

„Szuper dolog úgy dolgozni egy ügyféllel, hogy nyitott a hagyományostól eltérő kommunikációs ötletekre. De még jobb, ha mindezzel örömet is tudunk szerezni, ráadásul gyerekeknek” – mondta Deme Dániel, a kirowski Isobar art directora. „Kifejezetten olyan promóciós ötletet szerettünk volna megvalósítani, ahol mi tudunk visszaadni valamit a fogyasztóinknak és valóban jutalmazni azt, hogy a Vénusz márkát választják. Ehhez kiváló partnerre találtunk a kirowski-ban, mert nemcsak egy »szimpla« nyári tábort szerveztek meg, hanem szívvel- lélekkel tettek meg mindent azért, hogy örök életre szóló élményt adjanak a gyerekeknek” – mondta Rajz Andrea, a Bunge brand managere. – „Először dolgoztunk a kirowski csapatával, de biztosan nem utoljára” – tette hozzá Frikton Ildikó brand manager.

Címkék: kirowski vénusz