2013. november 06.

Támad a TomTom

Érdekes piaci rést talált magának a navigációs eszközök piacának egykori sztárcége. Holland vállalattól korántsem meglepő az irány.

Érdekes piaci rést talált magának a navigációs eszközök piacának egykori sztárcége. Holland vállalattól korántsem meglepő az irány.

Öt százalékot ugrott az amszterdami tőzsdén a TomTom papírjainak árfolyama, miután bejelentették: a menedzsment felfelé korrigálta idei prognózisát, mivel várakozásai szerint a 950 millió eurót közelíti majd a társaság forgalma.

A kedvező változás hátterében az áll, hogy megugrott a kereslet a GPS-szolgáltatást is nyújtó sportórák és – itt a holland specifikum – a kerékpárra szerelhető számítástechnikai eszközök iránt.

Ez jó hír a társaság számára, amelynek harmadik negyedéves forgalma 11 százalékkal, profitja közel a felével csökkent a rivális gyártókkal és az ingyenes alkalmazásokkal folytatott harc következtében.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.