2014. szeptember 01.

Tárgyalhatnak a HVG többségi részének megvételéről

A kisebbségi tulajdonos felhatalmazta az igazgatóságot, hogy tárgyalásokat folytasson a médiavállalat többségi tulajdonrészének megvételéről.

A kisebbségi tulajdonos felhatalmazta a társaság igazgatóságát, hogy tárgyalásokat folytasson a Funke csoporttal a médiavállalat többségi tulajdonrészének megvételéről.

A "Magyar kézben lesz a HVG?" címmel közölt írás szerint a rendkívüli közgyűlés összehívására azért került sor, mert a Funke több németországi Axel Springer sajtótermék megvásárlását követően újragondolja magyarországi portfóliójával kapcsolatos stratégiáját. Ezáltal lehetőség nyílik az eddigi tulajdonosi struktúra átalakítására.

„A kisebbségi tulajdonosok a vételi tárgyalások elindításáról szóló döntésükkel kifejezték hosszú távú elkötelezettségüket a kiadó és termékei iránt. Ez a tulajdonosi támogatás lehetővé teszi, hogy a HVG Kiadó továbbra is független szereplője legyen a magyar médiapiacnak, és egy új struktúrában eredményesen működjön" - olvasható az írásban.

A médiavállalat július 30-án tette közzé, hogy megválik HVG-részesedéséről a többségi tulajdonos, a német Funke Csoport, és tárgyalást kezd a kisebbségi részvényessel, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.-vel a tulajdonosi struktúra átalakításáról.

A HVG Zrt. az elmúlt évet hárommilliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta, pénzügyileg stabil - tudatták akkor.

A Next9 lett a Deloitte PR-ügynöksége

2 napja

A Deloitte Magyarország meghívásos PR tenderén a Next9 Communications nyert, így 2019. június 1-től az ügynökség látja el a vállalat külső kommunikációs feladatait.

Nincs több szőrme a Pradánál

2 napja

A Prada Group bejelentette, hogy a 2020-as szezontól kezdve nem használ többet állati szőrmét a kollekciónál.