2012. július 05.

Tartalomban erősít a PHD és az Unilever

2012-ben az FMCG-óriás számos márkája készített saját tartalmat.

2012-ben olyan márkák készítenek/készítettek saját tartalmat vagy csatlakoztak nagyobb volumenű tartalmi projektekhez az FMCG-óriás részéről, mint a Rama, az Axe, a Dove Men+Care vagy akár a tisztítószer márkák, a Cif és a Domestos.

2012-ben olyan márkák készítenek/készítettek saját tartalmat vagy csatlakoztak nagyobb volumenű tartalmi projektekhez az FMCG óriás részéről, mint a Rama, az Axe, a Dove Men+Care vagy akár a tisztítószer márkák, a Cif és a Domestos. Bár eddig is voltak sikeres projektek, az áttörést úgy tűnik, hogy a médiában is folyamatosan mélyülő gazdasági válság ellenére is az idei év hozta meg. Míg tavaly a hirdetők nagy része, így az Unilever is csak barátkozott például a termékelhelyezés nyújtotta lehetőségekkel, addig idén már olyan projektek születtek, mint például a 20 éves Cif és Domestos márkák integrálása a TV2 Nagytakarítás című műsorában.

Zvara Krisztian

„Próbálunk folyamatosan olyan lehetőségeket keresni, amelyek szórakoztatóbb vagy éppen kézzelfoghatóbb formában mutatják be a hirdetőnk márkáit, de mindig szem előtt tartva a kommunikációs célokat. – nyilatkozta Zvara Krisztián, a PHD nemrég kinevezett stratégiai csoportvezetője – Éppen ezért nincs egy recept, egy jó megoldás, mert minden projekt teljesen külön életet él. Míg egy Axe esetében a szexi, humoros attribútumok erősítését szolgálja a Barney Stinson aranyköpéseiből összeválogatott miniprogram a Comedy Centralon, addig a Domestos/Cif esetében esetében a teljes portfólió használatának bemutatása, a márkákhoz köthető háztartási tippek elterjesztése a cél.”

 

„A Dove Men+Care esetében nehéz, ugyanakkor hálás feladatunk volt. – mondta Nagy Réka Andrea, a PHD account managere – Azt kellett bizonyítanunk, hogy egy férfi akkor is lehet igazi férfi, ha belül nagyon is mély érzelmekre képes, hiszen a márka a törődésről szól. Ezért létrehoztuk az Origoval közösen a „Hősök terét”, amely olyan hétköznapi hősök életét mutatja be, akik minden nap az életüket kockáztatják, így elvitathatatlanul férfiasak (katonák, mentők, tűzszerészek), ugyanakkor kutya gazdák, családapák, szerető férjek.”

Az ügynökségnek azonban a szerencse is a kezére játssza a tartalmat: idén az Unilever Rexona és Clear márkáin olyan globális együttműködés köttetett, mely a Forma 1-ben idén nem várt sikerrel, és a visszatérő Kimi Raikönennel szereplő Lotus csapaton keresztül futamról futamra erősíti a dezodor márka ’Nincs megállás’ üzenetét, négy éve először TV képernyőn.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.