2019. április 17.

Tavaszi nagytakarítás Hűvösvölgyben

Megfrissült terek és épületek a „Cif Ragyogjon Magyarország!” program jóvoltából.

Környezetpszichológiai vizsgálatok szerint igenis hatást gyakorolnak ránk a minket körülvevő terek: szép és rendezett környezetben jobban megy a munka, kevesebb a baleset, nem érzünk akkora stresszt, egyszóval boldogabb az élet. Ezt a gondolatot formálta kampánnyá a CIF: a világméretű projektbe olyan ikonikus, látványosan megtisztítható tereket és épületeket vontak be, melyekhez szinte mindenkinek van érzelmi viszonyulása és amelyek megérdemelték már az alapos takarítást, karbantartást. A kezdeményezés számos pontját elérte a világnak, így vált tisztává Rio de Janeiro Krisztus-szobra vagy a londoni O2 stadion sátortetője - írják.

Az Unilever alá tartozó márka kampánya idén Magyarországra is megérkezett. Első projektjük a MÁV Gyermekvasút - Hűvösvölgyi végállomás fogadóépületének csinosítása volt. A tisztítás az épített részen túl annak környezetére is kiterjedt: a vasúti pálya alatt átvezető gyalogos aluljárót is professzionális takarítóbrigád vette kezelésbe. Az apróbb befejező munkálatokat lelkes önkéntes csapatok végezték, amelyek tagjai a gyermekvasutasok, Unilever dolgozók és a projekt kommunikációs partnerének, Magyarósi Csaba vloggernek követői voltak, akiket YouTube videójában ösztönzött arra, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz.

„Ígéretünket tettekkel is alátámasztjuk és inspiráljuk, támogatjuk a közösségeket, hogy maguk is tegyék ugyanezt” - mondta Aranyi László, az Unilever regionális kategóriamenedzsere.

Ezzel összhangban a kampány részeként több nagyobb településen, illetve a fővárosban is lesznek különböző, a környezet tisztaságát elősegítő aktivitások. Ehhez kapcsolódóan pályázatot hirdettek, melyben olyan civil szervezetek jelentkezését várják, akik megszépülésre váró közösségi tereket javasolnak. A pályázati időszak május 6-án jár le.

Balog Terézia, a CIF brandmenedzsere szerint „nagyon szerethető ez a projekt, mert általa testközelből lehet megtapasztalni, hogy a márka küldetése működik: a megvalósítás során olyan szakemberekkel és civilekkel dolgoznak együtt, akik elkötelezettek környezetünk szépítése és a közösségformálás mellett. A pályázat, mint programelem azt a törekvést szolgálja, hogy oda jusson el a támogatás, ahol a legnagyobb közösségépítő erőt fejti ki” - mondta.

A programot a CIF POS-szel, óriáshálóval, televíziós, magazinos és digitális megjelenésekkel is támogatja. A kampány hazai kidolgozását és megvalósítását a Carbon Group menedzseli.