2019. október 04.

Te meddig jutnál fizetőeszköz nélkül?

Elindult a jelentkezés a Red Bull Can You Make It? 2020 versenyre.

Február 17-ig azoknak a félelmet nem ismerő, kreatív egyetemistáknak a jelentkezését várják a szervezők, akik szívesen belevágnának egy életre szóló kalandba. A verseny résztvevői ezúttal is három fős csapatokban vehetik nyakukba Európát. A cél, hogy eljussanak Berlinbe, miközben pénz helyett kizárólag Red Bullt használhatnak fizetőeszközként. 2020 március 9-én pedig kiderül, kik azok a bevállalós egyetemisták, akik próbára tehetik magukat az egyhetes európai kalandtúrán.

2020. április 21-én a világ 60 országából kiválasztott 200 csapat Európa öt nagyvárosából vág neki az életre szóló utazásnak. A szabályok értelmében minden versenyzőnek meg kell válnia a nála lévő készpénztől, hitelkártyáktól, valamint mobiltelefontól, és mindössze egy hét áll rendelkezésükre, hogy eljussanak a berlini célállomásig. A klasszikus fizetőeszközök helyett a diákok csak Red Bullal fizethetnek mindenért, amire az út során szükségük lehet: ételért, szállásért, utazásért és a feledhetetlen élményt garantáló kalandokért.

A csapatok saját maguk tervezik meg útvonalukat, amely során érinteniük kell számos európai városban elhelyezett ellenőrzőpontot (ahol fizikai és szellemi erőpróbák várják majd őket). Ez idő alatt az úgynevezett kalandlistájukon szereplő feladatokból a lehető legtöbbet kell teljesíteniük, miközben az útjukról készített fotók és videók megosztásával gyarapítaniuk kell az online követőtáborukat. Az egyhetes út során a csapatoknak minimum hat ellenőrzőpontnál kell becsekkolniuk, még mielőtt elérnék a berlini célvonalat.