2014. február 24.

Techpiaci robbanás előtt Magyarország?

Hogyan lehet egy város sikeres startup-központ, és miként fogják a szórakoztató alkalmazások átformálni a médiafogyasztást? SM 2014 beharangozó.

Hogyan lehet egy város sikeres startup-központ, és miként fogják a szórakoztató alkalmazások átformálni a médiafogyasztást? Smartmobil 2014 beharangozó.

Az idén ötödik alkalommal, 2014. április 3-án megrendezésre kerülő SM 2014 arra keresi a választ, hogy miként szerezhetné meg Budapest a régió startup központjának pozícióját. Számos külföldi szakember véleménye, hogy a magyar garázscégek fejlesztői potenciálban és kreativitásban jól állnak, viszont hiányzik belőlük a „gyilkos ösztön”, amivel az innovációt piacképes termékké formálják.

Éppen erre a problémára keres megoldást a konferencia azzal, hogy idén rekordszámú nemzetközi előadónak ad helyet, akik New Yorktól Tel-Aviv-ig a világ legpezsgőbb startup hubjaiban szerzett tapasztalataikat osztják majd meg a hazai szakmával. Az egyik legnagyobb és legizgalmasabb név a Google által nemrégiben 1,1 milliárd dollárért felvásárolt Waze lesz. A világ legdinamikusabban fejlődő közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazását fejlesztő céget Fej Schmuelevitz alelnök képviseli majd. Érkeznek még neves startup szakemberek Londonból, Amszterdamból, Dublinból és Stockholmból is, hogy átadják azt a tudást, amitől ezek a városok sikeres technológiai központokká tudtak válni.

 

Az SM 2014 egy másik slágertémát, a változó médiafogyasztási trendeket is boncolgatja majd, melyek szerint egyre inkább a szórakoztatás és élmények közvetítése válik a média fő funkciójává. Ennek apropója, hogy a hazai piacon nemrégiben indultak el az olyan újgenerációs előfizetéses zene-, televíziós- és filmszolgáltatások, mint a Spotify, melyek alapjaiban formálhatják át a magyar felhasználók médiafogyasztói szokásait. Emellett a telekommunikációs piac jövőképe és kihívásai is terítékre kerülnek: ebben a témában többek között Marc Sommer, a Deutsche Telekom európai marketing vezetője és a csoport partnerkapcsolatokért felelős vezetője tart előadást.

A konferencia az előző évekhez hasonlóan a fentieken kívül továbbra is mélységében járja körbe a fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment-, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing-, játék- és smarthome piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseit. Továbbá az SM 2014 otthont ad majd egy, a hagyományostól eltérő, baráti hangulatú techpiaci állásbörzének is.

Az SM 2014 főtámogatója a Magyar Telekom. A rendezvény további támogatói a Sanoma, a Ringier, az IBM, a Logmein és a Microsoft.

A rendezvényre 2014. március 1-ig kedvezményes áron lehet regisztrálni.