2016. február 08.

Televíziós- és médiajogok itthon és külföldön

Február 10-én a MOM Kulturális Központban rendezik a 3. Nemzetközi Sportmenedzsment Konferenciát, mely a sport üzleti kérdéseivel foglalkozik.

A szakmai találkozón a sportipar alakítói megbeszélik a mindennapokat, a jövőt érintő kérdéseket és a legfontosabb szakmai trendeket. A rendezvény idén a sportmédiával foglalkozik.

Korábban a sport szereplőinek nagyobb érdeke fűződött ahhoz, hogy képernyőre kerüljenek, mintsem a műsorszolgáltatónak, hogy megszerezze a közvetítés jogát. Ma már néhány sportág esetében az értékesített vagyoni értékű jogok - köztük a közvetítési- és egyéb médiajogok - komoly súllyal szerepelnek. A rendezvény az alábbi témaköröket fogja át:

  • Melyek a legértékesebb sportmédia jogok?
  • Melyek a legfontosabb innovációs trendek a sportmédia-tartalom előállítás terén?
  • A tartalomszolgáltatók mekkora összegeket költenek a nagy sportesemények közvetítési jogainak megvásárlására?
  • Mekkora (reklám) bevétel realizálható egy-egy jelentősebb sporttartalom sugárzása kapcsán?
  • Milyen kreatív ötletek vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet egy sportolót, csapatot sikeresen médiaképessé tenni?

Helyszín: MOM Kulturális Központ Színházterem (1124 Budapest, Csörsz utca 18.)

Időpont: 2015. február 10. szerda 09:30-14:30

A rendezvényen Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkártól képet kapunk a Magyar Kormány sportfejlesztésekkel és sportmenedzsmenttel kapcsolatos elképzeléseiről, terveiről.

Hazánk legtöbb nézőt vonzó látványsportágakat képviselő szakszövetségi vezetői - labdarúgás, jégkorong, kézilabda, vízilabda, kajak-kenu bemutatják, hogy milyen elveket vallanak a közvetítési jogok értékesítésének gyakorlatában, mekkora az éves költségvetésből a médiajogok értékesítéséből származó bevétel, illetve milyen utak állnak rendelkezésre a médiajogok értékesítéséből álló bevétel növelésére. Dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója azt mutatja majd be, hogy a futballhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogok egységes kezelésével, hogyan lehet olyan gazdálkodást folytatni, amely javítja a klubok versenyképességét. Sz. Nagy Tamás, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese azt tárja majd a közönség elé, hogy milyen innovációs trendek vannak a sporttartalom-előállítás terén, hogyan kell megszólítani és az elköteleződését növelni a sporttémák iránt érdeklődőnek.

A hazai sporttelevíziózás piacának egyik meghatározó szereplője, az M4 Sportcsatorna frissen kinevezett sportigazgatója, Héder Barna arról beszél majd, hogy melyek a legértékesebb sportmédia-jogok és mekkora összegeket éri meg elkölteni a nagy sportesemények közvetítési jogainak megvásárlására. A Sport1TV, DigiSport, Eurosport képviselői egy kerekasztal-beszélgetés keretében megvitatják, hogy milyen tartalmi trendeket látnak ezen a piacon.

Vörös Csilla, a Nielsen Közönségmérés ügyvezetője abba enged majd betekintést, hogy milyen mértékben változtak meg a sporttípusú műsortartalmakkal kapcsolatos nézői szokások.

Takács Ákos, a Red Bull magyarországi marketingvezetője arról tart majd előadást, hogy a cég márkázott tartalom alapú kommunikációjában milyen sporthoz köthető aktivitásaik vannak.

A konferencia zárásaként közismert sportolók - Nagy László, az MVM Veszprém KC kézilabdázója, Németh Dorottya fitnesz világbajnok, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó - beszélnek majd arról, hogy hogyan kell ismertséget építeni, a média milyen hozzáadott értéket jelent a sportoló piaci értéknövekedésében.

A koronavírus a hírekben is uralta a tavaszt

14 órája

A Clementine az online felületeken megjelent hírekből készített strukturált adatbázist, melyen megvizsgálta a súlypontok változását az érintett témákat illetően.