2013. május 31.

Tender és együttműködés call center szolgáltatókkal

Tendereztetési ajánlót készített a DIMSZ Contact Center tagozata, melyben kitérnek az inbound és az outbound szolgáltatások versenyeztetésére is.

Tendereztetési ajánlót készített a DIMSZ Contact Center tagozata, melyben kitérnek az inbound és az outbound szolgáltatások versenyeztetésére is.

Az elmúlt években megfigyelhető tendencia, hogy az ügyfélszolgálatok szerepe felértékelődött a nagyvállalatoknál, és a call centerek irányítása a marketing területhez került. A Direkt és interaktív Marketing Szövetség Contact Center tagozata a hazai marketingkommunikációs szakemberek munkáját szeretné támogatni tendereztetési ajánlójával, hogy ne csak a szolgáltatói szektor, de a megrendelői oldal is segítse a piac tisztítását és azoknak a cégeknek a működését, akik a szakma önszabályozását előre mozdítják.

A tendereztetés során, valamint a nyertes cég kiválasztásánál két területre külön érdemes fókuszálni, ezek pedig az adatbázis beszerzésének forrásai és az árstruktúra kialakítása. A megfelelő, opt-in adatbázisok használatával a kampányköltségek csökkenése mellett a kéretlen hívások is kiszűrhetők, így a telefonos csatorna hatékonyabb lesz és nem sérül a márka.

A kizárólag sikerdíj alapú megbízás gyakorlatilag a megbízó üzleti kockázatainak átruházása, mely veszélyezteti a szolgáltató vállalkozást, annak ellenére, hogy feladatát elvégezte és költségei túlnyomó részt állandók. A kockázat pedig abból adódik, hogy a szolgáltató árbevétele olyan tényezőktől is függ, amire nincs ráhatása, pl. a termék vagy szolgáltatás piacképessége.

Az ajánló a szövetség honlapjáról tölthető le: http://www.dimsz.hu/index.php?action=tagozat&list=cikk&id=1

A Contact Center tagozat a közeljövőben egyébként két kutatással is kijön majd, melyek a hazai call center piacot mérik fel és ügyfélszolgálatokat tesztelnek.

Címkék: dimsz tender

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.