2019. július 08.

Terápiás területtel bővíti portfólióját a Janssen

A Johnson & Johnson 2017 júniusában jelentette be, hogy felvásárolta az Actelion-t.

A Janssen, a Johnson & Johnson gyógyszeripari vállalatcsoportja, az Actelion céggel folytatott egyesülési eljárását 2019. júniusában sikeresen lezárta Magyarországon. Ennek eredményeként a Janssen magyarországi portfoliójába kerülnek az Actelion pulmonális hipertóniára fejlesztett gyógyszerei.

„Derűlátóak vagyunk a pulmonális hipertóniában szenvedők életének javításával kapcsolatban – elképzelésünk az, hogy lehetővé tegyük ennek a betegségnek előbb a krónikus betegségek, majd a gyógyítható betegségek osztályába való átsorolását. Célunk az is, hogy jó minőségű életet biztosítsunk a kardiopulmonális betegségben szenvedők számára. Az elmúlt 20 évben a PAH kezelésében tett előrelépések drasztikusan megváltoztatták a betegséglefolyását: a 7 éves túlélés kb. 30%-ról mintegy 60%-ra nőtt. Ennek ellenére a PAH-ban szenvedő betegeknek még rengeteg segítségre van szükségük a gyógyszeripar részéről is és mi erre a feladatra koncentrálunk a jövőben” - mondta Paksy Dániel, a Janssen-Cilag Kft. ügyvezető Igazgatója.

Az akvizíciós folyamat eredményeként öt, ritka betegségek kezelésére alkalmazott Actelion termék került be a Janssen magyarországi portfóliójába, ebből négy gyógyszer a pulmonális artériás hipertónia javallatával (ezek közül kettőnek gyermekgyógyászati javallata is van) és egy a Gaucher-kór kezelésére.

Ki fogja vezetni a céget?

19 órája

Mi lesz, ha valami váratlan történik velünk? Mi lesz a megteremtett értékeinkkel, vagyonunkkal és a céggel? Biztonságban van a család, a vagyon? A cég tovább tud majd működni zavartalanul?