2016. november 22.

Terjeszkedne a WeChat

A Tencent üzenetküldője a szárazföldi Kínán kívül is elérhetővé teszi hirdetési megoldásait.

Benny Ho, a Tencent International Business Group (IBG) üzletfejlesztési igazgatója a Campaign Asia-Pacificnek elmondta, hogy a piacokat három csoportba osztják. Az első ezek közül a „befelé mutató lehetőségek”, a kínai fogyasztók otthoni elérése, amelyben jelenleg a legerősebbek. Emellett terjeszkedési lehetőségként számolnak a „kifelé mutató lehetőségekkel”, vagyis a kínai turisták elérésével más piacokon, valamint a „helyi lehetőségekkel”, vagyis a kínai szárazföldön kívüli egyéb piacok fogyasztóinak megszólításával.

A kifelé mutató lehetőségek szellemében hivatalosan is elérhetővé tették reklámszolgáltatásaikat Szingapúrban, Indonéziában, Japánban, Koreában, Malajziában, Tajvanon és Hong Kongban. Értékelésük szerint a kínai turisták nem shoppingolni, hanem tervezetten vásárolni érkeznek, és döntéseik megértésében és befolyásolásában nagy szerepe van azoknak az online szolgáltatásoknak, amelyeket mindannyiuk használ. Ho szerint a nyugati márkáknak is el kell fogadnia, hogy a náluk megszokott számos applikáció helyett a kínai piacot a Tencent megoldásai dominálják.

Az IBG partnerei számára széleskörű hirdetési szolgáltatásokat biztosítana – média- és kreatívtervezést, célzást, reklámelhelyezést, bid optimalizálást és jelentéskészítést -, de ezt hangsúlyozottan nem az ügynökségek versenytársaként teszik. Ho szavai szerint inkább az ökoszisztéma jobb megértését biztosító tanácsadókként működhetnek az ügynökségek és a hirdetők felé egyaránt.

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.