2016. november 22.

Terjeszkedne a WeChat

A Tencent üzenetküldője a szárazföldi Kínán kívül is elérhetővé teszi hirdetési megoldásait.

Benny Ho, a Tencent International Business Group (IBG) üzletfejlesztési igazgatója a Campaign Asia-Pacificnek elmondta, hogy a piacokat három csoportba osztják. Az első ezek közül a „befelé mutató lehetőségek”, a kínai fogyasztók otthoni elérése, amelyben jelenleg a legerősebbek. Emellett terjeszkedési lehetőségként számolnak a „kifelé mutató lehetőségekkel”, vagyis a kínai turisták elérésével más piacokon, valamint a „helyi lehetőségekkel”, vagyis a kínai szárazföldön kívüli egyéb piacok fogyasztóinak megszólításával.

A kifelé mutató lehetőségek szellemében hivatalosan is elérhetővé tették reklámszolgáltatásaikat Szingapúrban, Indonéziában, Japánban, Koreában, Malajziában, Tajvanon és Hong Kongban. Értékelésük szerint a kínai turisták nem shoppingolni, hanem tervezetten vásárolni érkeznek, és döntéseik megértésében és befolyásolásában nagy szerepe van azoknak az online szolgáltatásoknak, amelyeket mindannyiuk használ. Ho szerint a nyugati márkáknak is el kell fogadnia, hogy a náluk megszokott számos applikáció helyett a kínai piacot a Tencent megoldásai dominálják.

Az IBG partnerei számára széleskörű hirdetési szolgáltatásokat biztosítana – média- és kreatívtervezést, célzást, reklámelhelyezést, bid optimalizálást és jelentéskészítést -, de ezt hangsúlyozottan nem az ügynökségek versenytársaként teszik. Ho szavai szerint inkább az ökoszisztéma jobb megértését biztosító tanácsadókként működhetnek az ügynökségek és a hirdetők felé egyaránt.

(Forrás: Warc)