2017. január 05.

Tervező-problémával küzdenek az ügynökségek?

A LinkedIn és a 4A kutatása szerint az amerikai ügynökségeknél dolgozó stratégiai tervezők az átlagnál elégedetlenebbek és szívesebben váltanának munkahelyet.

Az üzleti közösségi hálózat és az American Association of Advertising Agencies kiterjedt kvantitatív és kvalitatív adatgyűjtés alapján jutott arra a következtetésre, hogy a tervezők 92 százaléka nyitott arra, hogy állásajánlattal keressék meg, és körükben az átlagnál 30 százalékkal alacsonyabb a munkájukkal „nagyon elégedettek” aránya.

Jann Schwarz, a LinkedIn Marketing Solutions ügynökségi és csatornakapcsolatokért felelős igazgatója szerint a tervezők és a stratégák egyértelműen agresszívabb módon keresnek munkát, mint más reklámügynökségi szakemberek, vagy a LinkedIn-en jelenlévők többsége. Ez részben az átlagnál kíváncsibb, újdonságokra és friss intellektuális élményekre nyitott személyiségükből is következik, de a munkakörülményeikkel is elégedetlenebbek, mint ügynökségi társaik. 46 százalékuk az előléptetés hiányát, 42 a nem stimuláló mindennapi munkakörnyezetet, 38 pedig a cég bizonytalan jövőjéről szóló híreszteléseket hangsúlyozta.

Az elégedetlenség és az aktív keresés ellenére mégis az átlagnál többen vélték úgy közülük, hogy hosszabb ideig a jelenlegi cégüknél maradnak, és inkább előléptetésben vagy házon belüli új szerepkörben gondolkodnak – vagyis a bizonytalanságok ellenére nagyon szenvedélyesen végzik a munkájukat és nem szívesen mennének új vállalathoz, főleg nem másik iparágba.

(Forrás: Warc)

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.