2016. december 05.

Tesco: 40 százalékkal nő e hónap online forgalma

Az áruházlánc munkatársai tavaly karácsonykor több mint 3 millió terméket szállítottak ki, idén akcióval hívják az új vásárlókat.

Az ünnepi készülődés rengeteg teendővel jár, ezek mellett pedig komoly időkiesést jelent a karácsonyi bevásárlás és sorban állás. A Budapesten, Székesfehérváron, Győrött, Szegeden és a városok vonzáskörzetében elérhető Tesco Online Bevásárlás különösen népszerű az ünnepi időszakban, tavaly 155 autóval csak az adventi hétvégéken 13 000, december 23-án és 24-én pedig 3125 kiszállítást teljesítettek az áruházlánc munkatársai – írják közleményükben.

A szolgáltatás segítségével az ünnepi hozzávalókat kényelmesen, otthonról tudjuk megvásárolni, és a nehéz táskákat sem kell hazacipelnünk. Ráadásul nem kell az utolsó pillanatra hagynunk a bevásárlást, hiszen az online felületen a házhozszállítás időpontja akár három héttel előre rögzíthető, és az azt megelőző nap 23:00-ig módosítható. A szolgáltatás nemcsak a karácsonyi időszakban népszerű, a 2013-as indulás óta összesen 85 millió darab terméket szállítottak ki munkatársaink – mondta Sebestyén Péter, a Tesco-Global Áruházak Zrt. e-kereskedelmi üzletágvezetője.

A vásárlók az online platformon 20 000 élelmiszer, vegyi áru és háztartási cikk közül választhatnak, majd 5 egyszerű lépésben adhatják le megrendeléseiket. A szolgáltatás új felhasználói most az első rendeléskor – ha a vásárlás összértéke eléri a 9000 forintot – az ES2000 kód megadásával 2000 forint kedvezményt kapnak karácsonyi ajándékként.

 

Magyarországon startol az UNICEF új programja

5 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.