2010. december 09.

Tesco: két nap, 33 tonna adomány

Mindössze két nap alatt 33 tonnányi tartós élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói rászoruló családoknak az akcióban résztvevő 115 áruházban.

Mindössze két nap alatt 33 tonnányi tartós élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói rászoruló családoknak az akcióban résztvevő 115 áruházban.

Az országos adománygyűjtési akció, amelyet Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke személyesen indított el pénteken, igen eredményesen zárult, hiszen az összegyűlt, mintegy 20 millió forint értékű adományból 8-10 ezer ember kaphat csomagot még az ünnepek előtt – közölte az áruházlánc.

Mint írják. a kampány során elsősorban tartós élelmiszert, például konzervet, száraztésztát, rizst, cukrot, bébiételt, édességet ajánlottak fel a Tesco vásárlói. Az adományokat a gyűjtés helyének közelében élő rászorulóknak juttatják el. 65 partnerszervezet (civil szervezetek, önkormányzatok) és önkénteseken keresztül jutnak el a felajánlások a rászoruló családokhoz karácsonyig. A budapesti adományok egy részét az árvíz- és vörösiszap által sújtott településeken élők részére ajánlják fel.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.