2014. június 05.

Tévés beruházás a GfK-nál

A kutatócég a televíziós nézettségi adatok rögzítésével, elemzésével és alkalmazásával foglalkozó Genius Digital többségi részvényesévé vált.

A kutatócég a televíziós nézettségi adatok rögzítésével, elemzésével és alkalmazásával foglalkozó Genius Digital többségi részvényesévé vált.

A két vállalat 2013 szeptemberében kötött stratégiai partnerséget. A mostani lépéstől a GfK azt várja, hogy "képes lesz a műsorszolgáltatók egyre összetettebb elemzési igényeit még hatékonyabban kielégíteni azáltal, hogy közönségmérési megoldásait ötvözi a Genius Digital Return-Path-Data adatok hasznosítására kifejlesztett adatfelvételi és elemzési technológiája által elérhető piackutatási szolgáltatásokkal". A most megszerzett cég nem tagozódik be a GfK márkanév alá.

„A tavaly szeptemberben tető alá hozott első befektetési megállapodás óta bebizonyosodott, hogy jövőképünk és elkötelezettségünk a GfK-éval azonos: vezetőkké kívánunk válni a valós idejű fogyasztói insight- és adatszolgáltatás terén a televíziós iparágban. Örömünkre szolgál, hogy a vállalkozásban a GfK többségi helyzetbe kerül, hiszen ezáltal új piaci lehetőségek nyílnak” - mondta Jonathan Sykes, aki a jövőben Genius Digital ügyvezető igazgatójaként folytatja.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)