2011. augusztus 26.

Tévés és rádiós mérési módszertant készített az NMHH

Ez alapján állapítanák meg például, hogy ki számít jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatónak.

Ez alapján állapítanák meg például, hogy ki számít jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatónak.

A televíziós és rádiós közönségmérés módszertanát meghatározó dokumentumot tett elérhetővé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Erre a médiatörvény alapján volt szükség, s a hatóság közlése szerint a nemzetközi ajánlásokat és a jelenlegi hazai gyakorlatot vette alapul (így a rádiók esetében a GfK-Ipsos, a tévéknél pedig az AGB Nielsen mérését).

A módszertanra az NMHH szerint azért van szükség, mert ennek alapján határozzák meg a jelentős befolyásoló erejű (JBE) szolgáltatók körét. Ez azért fontos, mert akik a JBE körbe esnek, azokra hírszolgáltatási kötelezettség vonatkozik, nem lehet a bűnügyi hírek aránya 20% felett, illetve azoknak a a digitális műsorterjesztéssel terjesztett és fő műsoridőben közzétett, eredetileg nem magyar nyelvű filmek és sorozatok legalább negyedét eredeti nyelven, magyar felirattal is hozzáférhetővé kell tenniük.

Jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatónak az a médiacég minősül, amelyik legalább 15 százalékos éves közönségaránnyal rendelkezik, feltéve, hogy legalább egy médiaszolgáltatásának éves átlagos közönségaránya eléri a 3 százalékot.

#Godislove címmel plakátkampány indul

18 órája

Az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia támogatásával #Godislove címmel plakátkampány indul, ami szelfizésre buzdítja a keresztényeket.