2014. augusztus 07.

Tizedével bővül a digitális közterületi költés

Három évig gyengélkedett a szegmens világszerte, de a világbajnokság, az olimpia és bizonyos kulcspiacok erősödése megtette a hatását.

Három évig gyengélkedett a szegmens világszerte, de a világbajnokság, az olimpia és bizonyos kulcspiacok erősödése megtette a hatását.

Idén 11 százalékkal nőhet a digitális közterületi költés, ami egészen jó hír a három évig tartó lassuló bővülés után. A PQ Media szerint elsősorban a nagy sportesemények, néhány szektor, így például az egészségügy erősödő költése és néhány kulcspiac, köztük Ausztrália új erőre kapása áll a pozitív fejlemények mögött.

Tavaly 9,3 százalékkal bővült a szegmens, így a piac elérte a 8,86 milliárd dollárt globálisan. Ez annak ényében nem is olyan rossz, ha megnézzük, hogy a legfontosabb fejlett és feltörekvő piacok egyaránt számos politikai, gazdasági nehézséggel, kisebb-nagyobb válsághelyzetekkel szembesültek, és ezek jelentősen megmutatkoztak a költések alakulásában is.

Bár a költés lassuló ütemben nőtt 2013-ban, a cég elemzése szerint ez nem igaz a digitális közterületi eszközökkel töltött időre, az ezekhez kapcsolódó fogyasztói kontaktusok számára. A fogyasztók heti átlagban 14 percet töltöttek ezen reklámeszközökkel, ami 7,2 százalékkal több, mint 2012-ben, és ugyanolyan arányú bővülés, mint egy évvel korábban. A növekedés motorját az újonnan kialakított eszközök jelentették, amelyek az oroszországi téli olimpiához és a brazíliai foci vb-hez köthetőek elsősorban.

Az idei várakozások jobbak globális szinten, ám a mérést, a sztenderdizálást, a tervezési és vásárlási rendszerek hatékonyabbá tételét, illetve a gazdaságos hálózatméret elérését érintő kihívások nem oldódnak meg egy csapásra - figyelmeztet a PQ Media.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)