2013. február 01.

Tizedével nőtt az online és mobil hirdetési piac

A tavalyi negyedik negyedévben erősödött az előző három hónap tendenciája.

A tavalyi negyedik negyedévben erősödött az előző három hónap tendenciája.

Az IAB Adex NORI index alapján 2012 utolsó negyedévében 10,1 százalékkal bővült az online és mobil hirdetési piac 2011 hasonló időszakához képest. Ez azt jelenti, hogy tovább erősödött az előző három hónap növekedési tendenciája.

2012 első negyedévében az index 3,1 százalékos, második negyedévében 0,5 százalékos, míg a harmadik negyedévében 6,7 százalékos bővülést mutatott.

Az index az IAB Hungary Médiaszekciójában résztvevők önkéntes adatbevallásán alapul, s a PwC közreműködésével összegzik. A NORI nem tartalmazza a search és a listing típusú bevételeket, de minden más online és mobil hirdetési bevételt igen (a résztvevő cégek vonatkozásában).

Adatot szolgáltattak: Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMP Sales House, Est Media Group, Evo Media, Expressz Magyarország, Generalmedia, Gmedia, Hírek Média, Híreső, HVG Online, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, MTM-SBS, Net Média, MTVA Online, Optimusz Direkt Marketing, Origo Média Group, Ringier Online, R-Time, Sanoma Media Budapest, Thinkdigital.