2011. február 28.

Több mint 1 milliárd dollárt fektet közösségi médiába a JP Morgan

A Goldman Sachs nemrégiben tett milliárdos Facebook-beruházása után újabb bank lát fantáziát a közösségi médiában.

A Goldman Sachs nemrégiben tett milliárdos Facebook-beruházása után újabb bank lát fantáziát a közösségi médiában.

1,2 milliárd dollárt fektet a JPMorgan a közösségi médiába, nemsokkal a Goldman Sachs hasonló akciója után - adta hírül a MediaPost. A pénz a bank magánbefektető ügyfeleitől származik, s messze meghaladja az eredetileg előirányzott 500-700 milliót.

Azt nem tudni, hogy pontosan mely cégekbe fekteti a pénzt a bank, ám állítólag csak olyanok jöhetnek szóba, amelyek már bizonyították: működőképes üzleti modellel bírnak. Ez pedig - ahogy a MediaPost megjegyzi - eléggé leszűkíti a kört.

Lou Kerner közösségimédia-elemző elmondta: ez a lépés jól jelzi, milyen nagy a közösségi médiás érdeklődés a befektetők részéről, s ezt az "éhséget" a tőzsdei kínálat nem tudja egyelőre kielégíteni. Ez persze jól jelzi azt is, milyen érdeklődés lesz a részvények iránt, ha a Facebook és társai tőzsdére mennek.

Mint megírtuk, a Goldman Sachs január végén tolt egymilliárd dollárt a Facebookba, 50 milliárd dollárra értékelve Mark Zuckerberg cégét. A banknak rövid időn belül ez a második nagy befektetése volt a Facebook kapcsán: nem sokkal korábban 450 millió dollárral tőkésítette fel a közösségi hálót.

Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook

10 perce

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit összefogó programsorozatot, a Hankook Értékteremtő Programot.

Inspiráló nőket díjaz a Femcafe

4 órája

Május 10-én a Várkert Bazárban, az Inspiráló Nők Estjén adják majd át a 8+1 kategória győzteseinek járó elismeréseket.