2012. június 08.

Több mint 34 ezer nevezés a cannes-i fesztiválon

Az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatív fesztivál szervezői közzétették a beérkezett nevezések adatait, miszerint idén is rekordot döntött a nevezések

Az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatív fesztivál szervezői közzétették a beérkezett nevezések adatait, miszerint idén is rekordot döntött a nevezések száma. A világ egyik legnagyobb és legrangosabb kreatív elismeréséért, az oroszlán trófeákért folyó megmérettetésre 87 országból több mint 34000 pályázat érkezett.

Az idei Cannes Lions Kreatív Fesztiválra 87 országból összesen 34301 nevezés érkezett. Ez a tavalyi évhez képest 19 százalékos emelkedést jelent.

A kategóriák nevezéseit tekintve a legtöbb pályázat Press Lions (6056), Outdoor Lions (4843) és Film Lions (3475) kategóriában érkezett, míg a legnagyobb emelkedést a PR Lions (38%), a Radio Lions (31%) és a Film Craft Lions (30%) kategória érte el.

Az egyhetes fesztivál június 17-én, jövő hét vasárnap veszi kezdetét, ahol a szervezők szemináriumokkal, workshopokkal, mesterkurzusokkal, kiállításokkal és ünnepélyes díjátadó gálákkal várják a delegáltakat a Palais des Festivals területén.

A Cannes Lions hivatalos hazai képviselője a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ). A fesztivál hivatalos honlapja: www.canneslions.com

 

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.