2019. július 17.

Több mint 40 fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte - írja az MTI.

A 10. évfordulóját ünneplő Strandok éjszakájához idén olyan fürdők, uszodák, strandok is csatlakoznak, amelyek még nem tagjai a szövetségnek - tájékoztatott Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. A Strandok éjszakájához csatlakozott létesítmények pénteken meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket, akik színes programkínálattal találkozhatnak.

A kezdeményezés célja a kezdetektől az volt, hogy megismertesse a magyar fürdőket és fürdőkultúrát a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel - emlékeztetett a szervezet elnöke, aki beszámolt arról is, hogy évről évre nő az esemény látogatóinak száma, tavaly meghaladta a 40 ezer főt.

A fürdőkben változatos zenei programokkal, élő koncertekkel, sztárvendégekkel, DJ-kel várják a fürdőzőket. A zenei programok mellett tematikus szaunaprogramok, csúszdaverseny, aerobic és egyéb sportprogramok, habparty, lézershow és tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget. A programokról a www.furdoszovetseg.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.