2020. március 27.

Több mint háromezer óra

A CIB Bank azzal csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez, hogy vállalta: annyi óráig kapcsolja le a díszkivilágítást, ahány like-ot kap a Facebookon a Föld Órájáról szóló bejegyzése.

A CIB Bank ismételten csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez: a WWF kezdeményezésére 2008 óta március utolsó szombatján világszerte arra kérik a cégeket és a magánembereket, hogy egy órára kapcsolják le a nélkülözhető elektromos fogyasztóikat, ennek keretében sok épület és irodaház kapcsolja le a díszkivilágítását. Idén a CIB Bank, elkötelezettsége jeléül szintet lépett a vállalásával, hiszen annyi órára nélkülözi a CIB két székháza a nem szükséges épületvilágítást, ahány like-ot kapott a Facebookon a Föld Órájáról szóló posztja.

A bejegyzésre ezidáig háromezer feletti like érkezett, így több mint száz teljes nappal felérő ideig kapcsolják le a CIB két székházának nélkülözhető épületvilágítását, jelentős mennyiségű energiát megspórolva mindezzel. A CIB Bank a világítás lekapcsolásával is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy egy felelősségteljes lépéssel közösen tehetünk a fenntarthatóság, klíma- és környezetvédelem érdekében. A témában megosztott like-okat tehát holnap estig gyűjtjük a Facebook oldalunkon, és bízunk benne, hogy a világításmentes órák száma még növekedni fog - írják.

„Felelős pénzintézetként hosszú évek óta teszünk a fenntarthatóság és környezetvédelem érdekében, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan kezdeményezést hívtunk életre, amelyhez nagyon sok közösségi média követőnk proaktívan csatlakozott. Az elért eredményt hamarosan megvalósítjuk, és örülünk, hogy amellett, hogy egyre több emberhez eljuttatjuk a környezetvédelem fontosságát, a sötétben maradó épületeink hozzájárulunk egy zöldebb világhoz is” – mondta ennek kapcsán Szinai Ádám, a bank kommunikációs vezetője.

Ismert sztárokkal kampányol a Samsung

3 órája

Nánási Pál készített magazinokba illő fotókat Dobó Ági, Henry Kettner, Kovács Rami, Ördög Nóra, Nagy Dani, Nessaj, és Török Ábel márkanagykövetekről.