2019. május 28.

Több mint hárommillió forint gyűlt össze a Sláger Táborra

Hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztő élménytáborára gyűjtött a Sláger FM és az Ökumenikus Segélyszervezet egy tematikus nap keretében.

A szegénység ellen küzdő Ökumenikus Segélyszervezet bentlakásos táboraiban idén nyáron összesen 75 gyermek vesz részt Kastélyosdombón, közülük 21 gyerek a Sláger FM hallgatóinak jóvoltából. A Somogy megyei Kastélyosdombóra szervezett bentlakásos táborokban a résztvevők szakszerű segítséget kapnak a traumáik feldolgozásához, emellett megtapasztalhatják a felhőtlen gyermekkor egyik fontos részét, a tábori élményeket és közeget, mely által a fejlesztési folyamat is sokkal hatékonyabb, mint a megszokott környezetben volna. A bentlakásos táborok mellett napközis foglalkozások keretében országszerte további több mint 400 olyan gyermeket várnak a szervezők, akik máskülönben nem juthatnának el nyári programokra - írják.

Május végi akció során reggeltől délután 18 óráig várták a Sláger FM-nél az SMS-eken érkező 250 Ft-os felajánlást a hátrányos helyzetű gyermekek javára. „Az akcióban a Sláger FM valamennyi műsorvezetője aktív szerepet vállalt, mindannyian szívügyüknek tekintették, hogy a rászoruló gyerekeket el tudják küldeni életük első táborába, nyaralására” – számolt be a kulisszák mögött zajló lelkesedésről Jáksó László, a Sláger FM kreatívigazgatója.

Pordán Petra műsorvezető egy 300 ezer forintos felajánlásért cserébe leküzdötte félelmeit, és üvegen járt. Abaházi Csaba műsorvezető mongolul énekelte egykori slágerét, a Halál a májra című dalt. Bárdosi Sándor és Növényi Norbert, mikor a felajánlások elérték a kétmillió forintos összeget, hivatalos szumómérkőzésen csaptak össze.

Az extrém akciókon túl tárgyi felajánlások is érkeztek a Sláger FM sztárjaitól: Náksi Attila felajánlotta a Carpathian Brigade '09 szurkolói sálját, ami a Magyarország-Finnország labdarúgó meccs koreóját adta. Somogyi Zoltán valóra vált gyerekkori álmát, egy óriási LEGO-készletet adott tovább a nemes ügy érdekében. Garami Gábor a gyerekeknek egy gitárt ajánlott fel, amit majd személyesen fog átadni a nyári Sláger Táborban.

Környezettudatos promóció a XIXO-tól

18 órája

Július 6-tól augusztus 30-ig minden XIXO szénsavas üdítő, jegestea és ízesített víz csomagolása az ország több mint száz pontján XIXO termékekre és garantált DORKO ajándékokra váltható be.