2016. június 30.

Többet fognak költeni a cégek irodai berendezésekre

A Canon Europe Office Insights 2016 című jelentése szerint a vállalatok 9%-ának fogalma sincs a költségmenedzsmentről a fejlődő piacokon.

A cégeknél felhalmozódó dokumentumok és információk tárolása és feldolgozása egyre komplexebb kihívást jelent a vállalkozások számára a Canon most publikált Office Insights 2016 című kutatása szerint. A kutatás Közép-Kelet-Európa, Eurázsia, a Közel-Kelet és Afrika 10 legfontosabb országból származó 1000 üzleti döntéshozó és végfelhasználó részvételével, továbbá 50 mélyinterjú alapján készült.

Az Office Insights 2016 kutatás legfontosabb eredményei

  • Az irodákban kezelt és használt összes dokumentum 53%-át digitalizálják
  • Az irodai dolgozók 59%-a több dokumentumot szkennel, mint három évvel ezelőtt
  • Az irodai dolgozók 57%-kal több dokumentumot nyomtatnak, mint három évvel ezelőtt
  • A döntéshozók 66%-a fontosnak tartja a dokumentumok szkennelését a vállalkozás szempontjából
  • A döntéshozók 78%-a lényegesnek vagy nagyon fontosnak tartja a dokumentumok nyomtatását a vállalkozás szempontjából

Nem véletlen, hogy a megkérdezett vállalkozások többsége (57%) az elkövetkező három évben a korábbinál nagyobb összeget tervez költeni nyomtatóra, másolóra és szkennerre, valamint az ezekhez kapcsolódó szoftverekre a következő három évben.

A Canon szerint a papírmennyiségben, valamint a digitális és virtuális dokumentumok mennyiségében bekövetkező radikális változás számos kihívást is jelent a vállalkozások számára, különösen az információkezelés és a biztonság költségeit illetően.

Miközben a válaszadók 79%-a nagyon egyetért azzal, hogy a technológia biztonságosabb munkakörnyezetet teremt, 23%-uk komolyan aggódik a bizalmas nyomtatott dokumentumok elvesztése miatt. Annak ellenére, hogy vannak vállalatok, amelyek azt nyilatkozták, hogy többet fognak költeni a dokumentumok nyomtatására, beolvasására és másolására, a válaszadók 42%-a továbbra sem fordít megfelelő figyelmet a nyomtatási költségeinek kezelésére, 9%-uk pedig még azt sem tudja, hogy egyáltalán nyomon követik-e náluk a nyomtatási költségeket.

Miközben a kutatás rámutat azokra az előnyökre, amelyeket a dokumentum-feldolgozó technológiák kínálnak a vállalkozások számára, több összetett üzleti kihívásra is felhívja a figyelmet a különféle régiókon belül, különösen a költség, a biztonság és az új irodai technológiák vonatkozásában:

  • A biztonsággal kapcsolatos félelmek fogják vissza a felhőalapú szolgáltatások és a BYOD (Bring Your Own Device – Hozd a saját eszközöd) terjedését
  • Központi problémát jelentenek a bizalmas nyomtatott dokumentumokkal kapcsolatos aggodalmak (23%)

„A technológia döntő fontosságú szerepet játszik a fejlődő piacok vállalkozások jövőjében. Számukra a digitalizáció sok előnnyel szolgál, ugyanakkor nehezíti is a dolgukat, hiszen jelentősen növeli a biztonságosan és költséghatékony módon feldolgozandó információk körét. A nyomtatási és dokumentumfeldolgozási technológiák ezért az üzleti folyamatok legfontosabb elemei közé tartoznak ezeken piacokon” – mondta el Matthew Wrighton, a Canon Europe fejlődő piacokért felelős B2B értékesítési és marketingigazgatója a jelentés eredményeinek publikálása kapcsán.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.