2012. augusztus 17.

Többet költünk iskolakezdésre

Átlagosan 27 ezer forintot költenek írószerekre és egyebekre az internetezők, áll az Árukereső.hu kutatásában.

Átlagosan 27 ezer forintot költenek írószerekre és egyebekre az internetezők, áll az Árukereső.hu kutatásában.

A netezők idén átlagosan 26 900 forintot terveznek költeni az iskolakezdésre, derül ki az Árukereső.hu online kutatásából. Ez kb. ezer forinttal haladja meg a 2011-es értéket (25 800 forint), amiben nyilván szerepet játszik az infláció is. A válaszadók harmada 15 ezer forint alatt költene, szintén harmaduk 15 ezer és 30 ezer forint között, 34% pedig 30, de akár 50 ezer forintnál többet is kiadna.

Az eredmények szerint azok kevesebbet költenek, akik már nyáron elkezdték a vásárlást, és emiatt több boltban, illetve a neten is informálódtak a legkedvezőbb ajánlatokról. Idén az interneten keresők háromnegyede tervezi azt, hogy a bevásárlást is online intézi. Tavalyhoz képest 6 százalékkal csökkent azoknak az aránya, akik csak keresnek a neten, de nem vásárolnak, és 6 százalékkal nőtt azoknak az aránya, akik hagyományos boltokban és az interneten is vásárolnak majd idén.

A tanszercsomag megvásárlásakor a válaszadók fele elsősorban a minőségre figyel, fele pedig leginkább az árra. Tavaly ugyanakkor még jóval többen voltak azok, akik a minőségre helyezték a hangsúlyt. A 2011-es eredményekkel összehasonlítva 10 százalékkal nőtt azoknak az aránya, akik számára a tornafelszerelés vásárlásakor döntő szempont az ár.

A szokásos tanszerek, írószerek és ruhák mellett a mobiltelefon-vásárlás is képbe kerül ilyenkor. A kutatás szerint a gyerekek átlagosan 11 évesen kapják meg első mobiltelefonjukat, szemben a tavalyi 12 évvel. Számítógépet átlagosan 10 éves korban kapnak először a gyerekek. Az iskolakezdés kapcsán 10 vásárlóból 2 vesz ilyenkor számítógépet vagy laptopot. A táblagépek előretörését jelzi, hogy a válaszadók 6 százaléka vesz szeptemberre tabletet.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

17 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.