2014. január 22.

Többségi Discovery-tulajdon a Eurosport csatornákban

A lépés a tervezetthez képest egy évvel korábban történt meg.

A lépés a tervezetthez képest egy évvel korábban történt meg.

20-ról 51 százalékra nőtt a Discovery Communications részesedése a Eurosport Internationalben. Ez a Discovery és a TF1 Group 2012 decemberi stratégiai megállapodásának továbbvitelét jelenti, ugyanakkor a lépés egy évvel korábban történt, mint azt eredetileg tervezték.

A Eurosport főadó jelenleg 54 országban, 133 millió háztartásban nézhető, húsz nyelven. Emellett a portfolió része a Eurosport 2, amely 51 országban 69 milliós eléréssel bír, illetve a Eurosport HD, amely 48 ország 32 háztartásában van jelen. Emellett 16 piacon sugároz a Eurosport Asia-Pacific, és háromszor ennyi piacon nézhető a Eurosportnews hírcsatorna. A Discovery közlése szerint a Eurosport-portofolióval és a tavaly felvásárolt SBS Nordic-kal együtt 200 márkával több mint 220 országban 2,7 milliárd előfizetőt érnek el.

A most bejelentett deal a Eurosport-csoportot 902 millió euróra értékeli. Ennek nem része a Eurosport France, a maga 85 millió eurós értékével. Ez utóbbiban a TF1-csoport 80 százalékos részesedéssel bír, amelyet legalább 2015. január 1-jéig nem is kíván csökkenteni.  Az ügyletet az elkövetkező hónapokban zárhatják le, ugyanakkor még a versenyhatóságoknak is rá kell bólintaniuk.